Bayern v novom roku ešte nevyhral, na čele má už len jednobodový náskok

Hráči Bayernu Mníchov po remíze s Kolínom.
Hráči Bayernu Mníchov po remíze s Kolínom. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. jan 2023 o 16:25

Union Berlín sa na Bayern rýchlo doťahuje.

BERLÍN. Tri ligové zápasy a tri remízy 1:1, taká je bilancia úradujúceho nemeckého futbalového šampióna Bayernu Mníchov v kalendárnom roku 2023.

Bavori sú napriek tejto nelichotivej bilancii stále na čele tabuľky I. bundesligy, pred Unionom Berlín však majú už len jednobodový náskok a druhé Lipsko stráca na Bayern iba dva body. Štvrtý Dortmund a piaty Freiburg zaostávajú za Mníchovčanmi len o tri body.

Bayern posilňuje káder

To všetko dostáva trénera Juliana Nagelsmanna pod tlak. Na druhú polovicu sezóny sa Bayern rozhodol rozšíriť svoj káder o portugalského obrancu Joaa Cancela, ktorého získal na hosťovanie z anglického Manchestru City.

V tejto sezóne nejde o prvé "zlé obdobie", veď v bol septembri Bayern bez víťazstva v štyroch dueloch bez prerušenia. Súťažný ročník v Nemecku sa však už prehupol do druhej polovice a na každé ďalšie prípadné zaváhanie už bude mať klub stále menej času na nápravu.

V septembri mali Mníchovčania čas na "preskupenie" počas pauzy vyhradenej pre potreby národných tímov, Nagelsmann vtedy absolvoval pohovor s hráčmi o individuálnych chybách. Teraz sa situácia opakuje.

Trápenie v ofenzíve

Hlavný kormidelník sa po sobotňajšej remíze s Eintrachtom Frankfurtom sťažoval na to, že jeho zverenci opakujú rovnaké chyby a úlohu zohráva aj nižšie sebavedomie.

"Keď nezvíťazíte, sebavedomie nie je vysoké. Môžeme veľa pracovať na jeho zvýšení. Mnoho vecí však môžeme a musíme robiť lepšie, najdôležitejšie je zrýchliť našu hru," komentoval Nagelsmann situáciu v tíme.

Bayern si v spomenutých troch januárových dueloch proti Frankfurtu, Kolínu nad Rýnom aj Lipsku nedokázal vytvoriť dostatok šancí proti dobre organizovanej obrane súperov. "Hráme väčšinou po krídlach, stredom veľmi málo," pokračoval kormidelník úspešného mníchovského klubu.

Pred minulotýždňovým domácim súbojom proti Kolínu nad Rýnom sa objavili v bavorskom tíme rušivé elementy - kritizovaný výlet Serga Gnabryho na parížsky týždeň módy či zranenia kapitána Manuela Neuera či senegalskej hviezdy Sadia Maného.

Nagelsmann to však označil iba ako ospravedlnenie zlých výkonom. "Všetko sú to profesionáli a chcú víťaziť," myslí si kormidelník.

Podľa klubového šéfa Olivera Kahna nie je dôvod na paniku. "Radšej si prejsť náročnejším obdobím teraz ako na konci sezóny. Je však pravda, že v hre je veľa. Proti Mainzu v pohári už nesmieme zaváhať," povedal.

Tabuľka Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern v novom roku ešte nevyhral, na čele má už len jednobodový náskok