Kontrakt za niekoľko desiatok miliónov. United podpísali šikovného útočníka

Joshua Zirkzee (vpravo) a Jude Bellingham v zápase Holandsko - Anglicko na EURO 2024.
Joshua Zirkzee (vpravo) a Jude Bellingham v zápase Holandsko - Anglicko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. júl 2024 o 18:45

Bol súčasťou tímu Holandska v semifinále EURO 2024.

MANCHESTER. Holandský futbalista Joshua Zirkzee z Bologne podpísal päťročný kontrakt s opciou na ďalší v hodnote 42,5 milióna eur s Manchestrom United.

Dvadsaťtriročný útočník v minulej sezóne pomohol klubu zo Serie A kvalifikovať sa do Ligy majstrov a bol tiež súčasťou holandského tímu, ktorý sa dostal do semifinále prebiehajúcich ME, v ktorom prehral s Anglickom (1:2).

Zirkzee hral v uplynulých dvoch sezónach za Bolognu. V predchádzajúcej odohral 37 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil 12 gólov. Výrazný podiel na jeho prestupe na Old Trafford mal aj jeho krajan a tréner klubu Erik ten Hag.

"Som hráč, ktorý vždy všetko venoval víťazstvu. Som pripravený na túto ďalšiu výzvu, posunúť sa v kariére na ďalšiu úroveň a vyhrať ďalšie trofeje.

Po rozhovoroch s koučom a vedením klubu viem, aká vzrušujúca tu bude budúcnosť a už sa neviem dočkať, ako sa budem podieľať na dosiahnutí úspechov pre Manchester United," povedal Zirkzee podľa AFP.

Svoju seniorskú kariéru odštartoval v Bayerne Mníchov a pred príchodom do Bologne si vyskúšal hosťovanie v Parme a Anderlechte.

Zirkzee bude v nadchádzajúcej sezóne súperiť o miesto v útoku United s Rasmusom Höjlundom, Marcusom Rashfordom, Alejandrom Garnachom a Antoniom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kontrakt za niekoľko desiatok miliónov. United podpísali šikovného útočníka