Mourinho si našiel nový klub. Pred príchodom sa prihovoril divákom

Portugalský tréner José Mourinho pred finále Ligy majstrov.
Portugalský tréner José Mourinho pred finále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jún 2024 o 09:35

Portugalčan naposledy trénoval AS Rím.

ISTANBUL. Portugalský tréner José Mourinho sa stal koučom futbalistov Fenerbahce Istanbul. Šesťdesiatjedenročný kormidelník by mal s čerstvým tureckým vicemajstrom podpísať dvojročnú zmluvu.

Portugalčan naposledy trénoval AS Rím, na lavičke ktorého skončil v januári tohto roka. Rimanov viedol od roku 2021, predvlani s nimi vyhral Európsku konferenčnú ligu a vlani ich priviedol do finále Európskej ligy.

Mourinho prehral v uplynulom máji s Rímom svoje prvé finále v európskej súťaži. Jeho tím nestačil na FC Sevilla po jedenástkovom rozstrele.

"Dobrý večer, fanúšikovia Fenerbahce, uvidíme sa v nedeľu v Kadikoy a začneme našu spoločnú cestu,“ uviedol Mourinho v klubovom videu v sobotu večer.

Na lavičke nahradí Ismaila Kartala, pod ktorého vedením mužstvo skončilo v tureckej lige tretí raz za sebou na druhom mieste.

Portugalčana katapultoval medzi svetovú elitu titul v Lige majstrov s Portom (2003/04) a rovnaký úspech dosiahol aj s Interom Miláno v sezóne 2009/10. Okrem toho pôsobil aj v Chelsea, Reale Madrid či Manchestri United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mourinho si našiel nový klub. Pred príchodom sa prihovoril divákom