VIDEO: Mourinho bol opäť stredobodom pozornosti, nepáčilo sa mu rozhodnutie systému VAR

Tréner Fenerbahce JosÉ Mourinho.
Tréner Fenerbahce JosÉ Mourinho. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|30. sep 2024 o 16:05

Portugalský tréner dostal za svoje protesty žltú kartu.

BRATISLAVA. Portugalský tréner José Mourinho v službách Fenerbahce Istanbul dostal v nedeľu žltú kartu od rozhodcu po tom, čo protestoval proti rozhodnutiu VAR, ktoré neuznalo gól jeho tímu.

Mourinho pred televíznu kameru položil laptop, na ktorom ukazoval obrázok, aby dokázal, že rozhodnutie o ofsajde bolo nesprávne.

Bývalý tréner Manchester United, Chelsea či Realu Madrid povedal novinárom, že verí, že jeho útočník Edin Džeko nebol v ofsajde, a ukázal záber z priebehu akcie, aby to dokázal.

"Pre nás je to regulárny gól. Mám rád systém VAR... Chcem len VAR, ktorý pomôže rozhodcovi správne rozhodnúť," povedal Mourinho po víťazstve 2:0 nad Antalyasporom v tureckej Super Lig.

Predseda Fenerbahce Ali Koc už v apríli obvinil videoasistentov rozhodcov tureckej ligy z predsudkov voči jeho klubu, a tak sa liga rozhodla pre zvyšok sezóny 2023-24 zamestnať zahraničných rozhodcov pri systéme VAR.

Vicemajster uplynulej sezóny Fenerbahce je momentálne druhý v tabuľke so 16 bodmi zo siedmich zápasov, tri body za majstrom Galatasaray.

Mourinhov tím čaká zápas už vo štvrtok, keď sa predstaví v Európskej lige proti FC Twente.

Tabuľka Super Lig

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Mourinho bol opäť stredobodom pozornosti, nepáčilo sa mu rozhodnutie systému VAR