Mourinho má údajne namierené do Turecka, povedie už desiaty klub v kariére

Portugalský tréner José Mourinho.
Portugalský tréner José Mourinho. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. máj 2024 o 14:02

Portugalský tréner sa v tíme stretne s viacerými bývalými zverencami.

BRATISLAVA. Portugalský futbalový tréner José Mourinho sa údajne dohodol na zmluve na dva roky s tureckým klubom Fenerbahce Istanbul.

Informujú o tom viacerých svetové médiá vrátane španielskeho denníka Mundo Deportivo. Skúsený 61-ročný kouč by mal nahradiť odchádzajúceho Ismaela Kartala.

Ak by k dohode medzi tureckým klubom a rodákom zo Setúbalu prišlo, Fenerbahce by sa stalo desiatym klubom v trénerskej kariére Mourinha.

Portugalský kormidelník zatiaľ naposledy pôsobil v talianskom klube AS Rím, z ktorého odišiel v januári po dva a pol ročnom pôsobení.

"Giallorossi" viedol od októbra 2021, pričom najvýraznejšie úspechy dosiahol s rímskym klubom na európskej scéne.

V predminulej sezóne ovládol Európsku konferenčnú ligu a vlani sa zastavil až vo finále Európskej ligy, v ktorom "vlci" nestačili na španielsky FC Sevilla.

Počas uplynulých mesiacov jeho meno spájali s viacerými poprednými európskymi klubmi ako Bayern Mníchov či Manchester United aj s možným odchodom do Saudskej Arábie.

Mourinho má v pohárovej Európe má na konte prvenstvá v Lige majstrov s portugalským FC Porto aj talianskym Interom Miláno, v Európskej lige s anglickým Manchestrom United a s Portom aj v Pohári UEFA, predchodcovi Európskej ligy.

Okrem toho viedol aj španielsky Real Madrid, londýnske kluby Chelsea a Tottenham Hotspur aj portugalskú Benficu Lisabon.

Futbalisti Fenerbahce v ostatnej sezóne obsadili tretí rok po sebe druhú priečku a na turecký titul čaká už celú dekádu.

Klubu z ázijskej strany Istanbulu na ligové prvenstvo nestačil ani zisk 99 bodov či skutočnosť, že z 38 duelov prehral iba jediný.

Ešte dominantnejší bol totiž jeho odveký rival Galatasaray, ktorý v uplynulom ročníku získal 102 bodov.

Ak sa Portugalec skutočne upíše Fenerbahce, v tíme sa stretne s viacerými bývalými zverencami.

Žltomodrý dres totiž nosia Edin Ďžeko či Fred, s ktorými spolupracoval v AS Rím resp. v Manchestri United.

Súčasťou kádra sú aj hviezdy ako Michy Batshuayi, Dušan Tadič či Dominik Livakovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mourinho má údajne namierené do Turecka, povedie už desiaty klub v kariére