Stopér Leverkusenu je blízko k prestupu, Bayern svoju prvotnú ponuku navýšil

Jonathan Tah.
Jonathan Tah. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. aug 2024 o 14:30

Odchovanec Hamburgeru SV odohral v drese súčasného majstra 258 ligových duelov, ďalších 66 pridal v pohárových súťažiach.

BRATISLAVA. Nemecký reprezentačný stopér Jonathan Tah je podľa denníka Kicker blízko dohody o prestupe do FC Bayern Mníchov.

Dvadsaťosemročný rodák z Hamburgu strávil predchádzajúcich deväť bundesligových sezón v tíme Bayer 04 Leverkusen, s ktorým v uplynulom ročníku získal titul v I. bundeslige.

Spomenutý zdroj uvádza, že prvú ponuku Bavorov v hodnote 18 miliónov eur „farmaceuti“ odmietli.

Tridsaťtrinásobný nemecký šampión však svoj záujem navýšil o sedem miliónov, čo sa stretlo s kladnou odozvou.

Kicker však pripomína, že príchod stredného obrancu s koreňmi v Pobreží Slonoviny je podmienený odchodom stopéra Matthija de Ligta, ktorý rokuje s anglickým veľkoklubom Manchester United.

Holanďan by sa tak na štadióne Old Trafford stretol so svojim bývalým koučom Erikom ten Hagom, ktorý ho v minulosti viedol v Ajaxe Amsterdam.

Bayern údajne požaduje za prestup hráča od „červených diablov“ 50 miliónov eur.

Prestupová čiastka spomenutá v súvislosti s Tahom je nižšia preto, lebo obrancovi v Leverkusene vyprší súčasný kontrakt už na konci sezóny 2024/2025.

Odchovanec Hamburgeru SV odohral v drese súčasného majstra 258 ligových duelov, ďalších 66 pridal v pohárových súťažiach.

Rodnú krajinu zároveň reprezentoval aj na nedávnych ME v Nemecku, kde nastúpil v základnej zostave v štyroch stretnutiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Stopér Leverkusenu je blízko k prestupu, Bayern svoju prvotnú ponuku navýšil