Za Liverpool hral 8 rokov, teraz odchádza. Milner si našiel nový klub

James Milner.
James Milner. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. jún 2023 o 11:16

Anglickému stredopoliarovi vyprší na konci júna zmluva s Liverpool FC.

BRIGHTON. Skúsený anglický futbalista James Milner si našiel ďalšie nové pôsobisko v Premier League, v ktorej naposledy hrával za FC Liverpool.

Tridsaťsedemročný stredopoliar podpísal zmluvu na jeden rok s možnosťou predĺženia o 12 mesiacov s konkurenčným klubom FC Brighton & Hove Albion, ktorý skončil v sezóne 2022/2023 len o jednu priečku nižšie v tabuľke ako LFC.

Milnerovi na konci júna vyprší súčasný kontrakt s "The Reds", ktorí ukončili uplynulý ročník na piatom mieste v anglickej najvyššej súťaži.

Nazbierali len o päť bodov viac ako šiesty Brighton, ktorý si na jeseň premiérovo zahrá v pohárovej Európe. Rovnako ako FC Liverpool sa predstaví v skupinovej časti Európskej ligy 2023/2024.

Kormidelník Brightoni verí, že príchod všestranného záložníka pomôžu tímu nadviazať na historickú sezónu.

"Je pre nás excelentnou posilou. Som si istý, že nám pomôže dostať sa na ešte vyššiu úroveň," vyhlásil kouč Roberto De Zerbi o 61-násobnom reprezentantovi Anglicka.

James Milner odohral v Premier League už 619 stretnutí, čo je tretí najvyšší počet v histórii po Garethovi Barrym (652) a Ryanovi Giggsovi (632).

Počas ôsmich rokov v Livepoole prispel k prvenstvám v PL, Lige majstrov, FA Cupe aj anglickom Ligovom pohári. Vo vlasti hrával aj za Leeds United, Newcastle United, Aston Villu a Manchester City.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Za Liverpool hral 8 rokov, teraz odchádza. Milner si našiel nový klub