Ešte nepatrí do starého železa. Vardy sa do Premier League vrátil vo veľkom štýle

Jamie Vardy v drese Leicester City.
Jamie Vardy v drese Leicester City. (Autor: REUTERS)
SITA|20. aug 2024 o 11:15

Tento zápas nebol o mne, poznamenal 37-ročný útočník.

BRATISLAVA. V pondelkovej dohrávke 1. kola anglickej najvyššej futbalovej súťaže Premier League remizoval Leicester City s londýnskym Tottenhamom Hotspur 1:1.

Hrdinom duelu sa stal útočník Jamie Vardy, ktorý v 57. minúte vydarenou hlavičkou gólovo odpovedal na zásah hosťujúceho obrancu Pedra Porra.

Dlhoročná stálica "líšok" sa vo veku 37 rokov a 211 dní stala historicky druhým najstarším hráčom s gólom v otváracom kole súťaže. Vo vyššom veku sa v 1. kole presadil iba Teddy Sheringham (39 rokov a 133 dní).

Carragher nešetril chválou

"Tento zápas nebol o mne, ale o tom, že sa Leicester vrátil do Premier League," skromne poznamenal Vardy pre oficiálny web súťaže.

"Ukázali sme, že aj proti tým najlepším môžeme hrať dobrý futbal. Hrali sme tímovo a ukázali sme, že to s nami nikto nebude mať jednoduché," doplnil autor 191 ligových gólov v drese Leicesteru.

VIDEO: Zostrih zápasu Leicester City - Tottenham Hotspur

"Trúfam si povedať, že hovoríme o najlepšom futbalistovi v histórii Leicesteru City," nešetril slovami chvály na adresu Vardyho bývalý obranca Liverpool FC Jamie Carragher, ktorý v súčasnosti pracuje ako televízny expert.

"Je neuveriteľné, čo všetko dokáže vo svojom veku. Je pritom známe, akú ma životosprávu," doplnil Carragher narážajúc na virálne video, na ktorom hviezda Leicesteru City pije tesne pred začiatkom druhého polčasu v hráčskom tuneli energetický nápoj.

Nebolo isté, či Vardy vôbec nastúpi

Podľa trénera Leicesteru Steva Coopera vôbec nebolo isté, či Vardy vôbec nastúpi.

"Pred mesiacom sa zranil a absolvoval len jeden tréning. Ešte tri dni dozadu sme nemali skúseného útočníka do zostavy, ale Vardy prejavil toľko túžby hrať, že som ho tam poslal. A on šiel do toho a strelil gól. Vieme, že je to stále hráč, ktorý si dokáže nájsť priestor v šestnástke a skórovať," vyhlásil Cooper podľa BBC Sport.

Miernym favoritom záverečného duelu 1. kola boli hostia z Londýna, ktorí nastúpili v základnej zostave už aj s novou akvizíciou Dominicom Solankem. Dvadsaťšesťročný Angličan vystužil ofenzívne rady "kohútov" za 65 miliónov eur.

"Mali sme častejšie loptu na svojich kopačkách a diktovali sme tempo zápasu. Pred bránkou súpera sme však neboli klinickí, a preto neberieme všetky tri body. Sme z toho sklamaní. Ak chceme hrať na najvyšších poschodiach tabuľky, potrebujeme sa zlepšiť," povedal pre web Premier League tréner Tottenhamu Ange Postecoglou.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ešte nepatrí do starého železa. Vardy sa do Premier League vrátil vo veľkom štýle