Toney opäť terčom rasizmu, na sociálnej sieti dostal nenávistné odkazy

Ivan Toney.
Ivan Toney. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. feb 2023 o 12:30

Stalo sa tak po zápase Brentfordu na pôde londýnskeho Arsenalu.

BRATISLAVA. Futbalista tmavej pleti Ivan Toney z anglického klubu FC Brentford sa stal terčom rasovo motivovaného nenávistného útoku po sobotňajšom zápase Premier League na štadióne lodýnskeho Arsenalu, v ktorom gólom pomohol svojmu tímu k zisku bodu za remízu 1:1.

Fanúšikovia "kanonierov" zrejme neuniesli stratu bodov, ktorá by lídrovi súťaže mohla uškodiť v boji o prvý titul od roku 2004.

"Hneď po skončení stretnutia proti Arsenalu dostal Toney množstvo priamych nenávistných a rasistických správ na jeho instagramovom účte. Sme znechutení a smutní, že Ivan musí toto znova znášať," uviedol FC Brentford o útokoch voči 26-ročnému Britovi.

Arsenal Londýn verejne podporil Toneyho a začal s Brentfordom spolupracovať na identifikovaní páchateľov.

"V Arsenale odsudzujeme všetky formy diskriminácie, v tomto smere máme nulovú toleranciu. Podnikneme všetky možné kroky voči komukoľvek, o kom zistíme, že poslal nenávistné správy," vyhlásil líder Premier League.

K obom klubom sa pridali aj zástupcovia najvyššej anglickej súťaže. "Odsudzujeme všetky formy diskriminácie. Nikto by nemal čeliť takým útokom ako Ivan Toney.

Nemá to miesto vo futbale ani v spoločnosti. Podporujeme Ivana aj klub pri vyšetrovaní," píše sa v stanovisku Premier League.

Ivan Toney už dostal nenávistné správy s rasistickým podtónom na svojom instagrame po októbrovom zápase Brentfordu proti Brightonu.

Momentálne je tretí najlepší strelec Premier League so 14 gólmi, pred ním sú len krajan Harry Kane z Tottenhamu Hotspur (17) a Nór Erling Haaland z Manchestru City (25). Brentfordu patrí 8. miesto v tabuľke o bod za šiestym Brightonom a siedmym Fulhamom a tri body pred FC Chelsea Londýn.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Toney opäť terčom rasizmu, na sociálnej sieti dostal nenávistné odkazy