Škriniarov kolega z obrany vychválil Veronu, čisté konto patrí medzi najcennejšie

Radosť hráčov Inter Miláno.
Radosť hráčov Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. apr 2022 o 14:20

Inter Miláno doma zdolalo Hellas Verona, Škriniar sa podieľal na 14. čistom konte v sezóne.

MILÁNO. Futbalový klub Inter Miláno v 32. kole talianskej Serie A zvíťazil v domácom súboji nad Hellasom Verona 2:0 a dostal sa na druhú priečku tabuľky, v ktorej len jeden bod stráca na lídra AC Miláno.

Za Milánčanov odohral celý duel slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar a podieľal sa na tom, že Inter v tejto sezóne už v štrnástom ligovom súboji neinkasoval.

Po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov s anglickým FC Liverpool a dvoch ligových remízach bodoval Inter naplno v druhom súboji bez prerušenia, pred Hellasom totiž zdolal aj Juventus Turín.

Škriniar v 83. minúte zabránil tomu, aby hostia skorigovali, keď hlavou zblokoval strelu Ivana Iličiča a odvrátil ju na roh.

"Vždy je dobré, keď neinkasujete. Musíme sa naďalej snažiť a pokračovať v našej práci, brať každý zápas jednotlivo,“ povedal pre oficiálny klubový web obranca Interu Federico Dimarco, ktorý v defenzíve dostal prekvapujúco prednosť pred Stefanom de Vrijom.

Tréner Interu Simone Inzaghi musel byť spokojný:

"Na tento zápas sme sa naozaj dobre pripravili, pretože sme vedeli, aká dobrá je Verona. Po nás majú spolu s Laziom druhý najlepší útok v lige. Čaká nás ešte veľa zápasov, ale dnes to bol dôležitý výsledok,“ poznamenal.

Jeho zverenci doteraz nazbierali rovnako ako tretí SSC Neapol 66 bodov, tieto kluby majú o bod menej ako AC Miláno. Všetky tri tímy majú pred sebou ešte sedem ligových duelov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniarov kolega z obrany vychválil Veronu, čisté konto patrí medzi najcennejšie