Dotieravo ťahal Messiho, chcel s ním fotku. Šéfkuchára celebrít vyšetruje FIFA

Messi a šéfkuchár Salt Bae.
Messi a šéfkuchár Salt Bae. (Autor: Twitter)
SITA|23. dec 2022 o 14:30

Incident sa udial priamo na ihrisku po skončení finále MS v Katare.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prešetrí incident z minulotýždňového finále majstrovstiev sveta v Katare a podnikne primerané opatrenia, keďže po skončení duelu sa na hraciu plochu dostala nepovolané osoba - šéfkuchár celebrít Salt Bae.

Kontroverzný Turek sa na sociálnych sieťach chválil zábermi so zlatou trofejou pre víťazov aj s hráčmi argentínskej reprezentácie.

Kuchár známy ako Salt Bae, ktorého civilné meno je Nusret Gökce, sa pravidelne stretáva s prezidentom FIFA Giannim Infantinom.

Je vlastníkom reštaurácie v katarskej Dauhe a na finále MS 2022 sa dostal ako VIP hosť FIFA.

"Preskúmaním záznamov FIFA zisťuje, ako niektorí jednotlivci získali 18. decembra neoprávnený prístup na ihrisko po záverečnom ceremoniáli na štadióne v Lusaile. Na základe zistení budú prijaté príslušné interné opatrenia," uviedla federácia.

Salt Bae okrem iného zverejnil video, ako priamo na ihrisku chytil okolo ramien Lionela Messiho, aby získal jeho pozornosť.

Kapitán Argentínčanov reagoval na toto gesto podráždene, no neskôr pózoval na fotografii, ktorú kuchár zverejnil na instagrame.

FIFA trofej určenú pre víťazov futbalových MS opisuje ako "neoceniteľnú ikonu", ktorej sa "smie dotýkať a držať ju len veľmi vybraná skupina ľudí, patria medzi nich bývalí víťazi majstrovstiev sveta vo futbale či hlavy štátov".

Vo finále MS 2022 v Katare triumfovali Argentínčania, ktorí zdolali obhajcov titul Francúzov. V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 2:2, po predĺžení bol stav 3:3 a na pokutové kopy zvíťazili hráči juhoamerického výberu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Dotieravo ťahal Messiho, chcel s ním fotku. Šéfkuchára celebrít vyšetruje FIFA