Futbal: Hubočan prestúpil zo Žiliny do Zenitu Petrohrad

Tomáš Hubočan
Tomáš Hubočan (Autor: SITA, AP)
SITA|11. feb 2008 o 18:37

BRATISLAVA 11. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant a kmeňový hráč majstrovského tímu MŠK Žilina Tomáš Hubočan bude v kariére pokračovať v Rusku. Dvadsaťdvaročný stopér, ktorý mal pod Dubňom ...

BRATISLAVA 11. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant a kmeňový hráč majstrovského tímu MŠK Žilina Tomáš Hubočan bude v kariére pokračovať v Rusku. Dvadsaťdvaročný stopér, ktorý mal pod Dubňom ešte platný kontrakt, sa stal novou akvizíciou úradujúceho ruského šampióna FC Zenit Petrohrad. "S Tomášom ako aj s ďalším licenčným manažérom Michalom Holeščákom sme odleteli k Neve v nedeľu, výprava Zenitu sa práve v tento deň vrátila z tréningového pobytu v španielskej Marbelle. V pondelok absolvoval Hubočan lekárske vyšetrenia, tieto dôkladné zdravotné testy sa skončili pre hráča úspešne. V stredu si pozrie zápas Zenitu v Pohári UEFA proti Villarrealu a vo štvrtok sa zapojí do tréningového procesu," uviedol v pondelok večer pre agentúru SITA licenčný agent SFZ Juraj Vengloš a pokračoval: "Zainteresované strany sa dohodli na podmienkach trojročnej zmluvy bez opcie. Pre žilinský futbal a samotného Tomáša je to dobrý transfer."

Zainteresované kluby sa údajne dohodli na odstupnom v prepočte vo výške približne 120 miliónov Sk. "O konkrétnych číslach sa nerozprávajme, určite však ide o lukratívnu sumu nielen na slovenské, ale i európske pomery," dodal J. Vengloš.

Od Tomáša Hubočana v Zenite Petrohrad očakávajú, že by mohol byť náhradou za ďalšieho reprezentanta spod Tatier Martina Škrtela, ktorý začiatkom januára prestúpil do anglického veľkoklubu FC Liverpool. V tíme zo štadióna Petrovskij tak bude pod vedením skúseného holandského kormidelníka Dicka Advocaata opäť účinkovať dvojica slovenských futbalistov, keďže v kádri ruského mužstva (hrá sa systémom jar - jeseň) naďalej figuruje aj brankár Kamil Čontofalský.

V doterajšej kariére pôsobil Hubočan v Žiline a Zlatých Moravciach (polročné hosťovanie od januára do júna 2006). Po vydarenej sezóne 2006/07 sa dostal do najlepšej Jedenástky slovenskej Corgoň ligy 2006/2007. V drese A-tímu Slovenska odohral tri zápasy, naposledy v minulom týždni celých 90 minút v cyperskom Limassole v medzištátnom priateľskom stretnutí proti Maďarsku (1:1).

Nachádzate sa tu:
Domov