V Taliansku sa dlho neohrial. Objav Podbrezovej smeruje do Poľska. Chcem len hrať, vraví

Peter Kováčik (Podbrezová).
Peter Kováčik (Podbrezová). (Autor: TASR)
Sportnet|5. sep 2024 o 00:05

Všetko sa udialo rýchlo. Zhodli sme sa s agentom, priznal futbalista.

BRATISLAVA. „Jagiellonia Bialystok potvrdila jeden zo svojich najzaujímavejších letných prestupov,” napísal poľský portál Mistrzowie Polski.

Poľský klub z Ekstraklasy angažoval slovenského futbalistu Petra Kováčika. Dvadsaťdvaročný hráč prichádza do Poľska na ročné hosťovanie z Talianska, konkrétne od nováčika v Serie A FC Como.

„Všetko sa udialo veľmi rýchlo. Klub povedal, že by som mal ísť na hosťovanie,” priznal Kováčik pre klubový web Jagiellony.

„Spolu s agentom sme hľadali dostupné možnosti a Jagiellonia bola podľa nás tou najlepšou. Je to klub, ktorý hrá Konferenčnú ligu a Ekstraklasa je silná liga,” pokračuje rodák z Banskej Bystrice.

Peter Kováčik.
Peter Kováčik. (Autor: Instagram - jagielloniabialystok)

„Teraz som tu, chcem hrať. Uvidíme, čo sa stane,” vysvetlil. Kováčik o sebe tvrdí, že je skôr pravý obranca ako krídelník, 

Aké sú jeho silné stránky? „Myslím si, že mám dobrú vytrvalosť, takže počas zápasov dokážem veľa nabehať. Mám dobrý zrak pri rozohrávke a celkom dobré zakončenie na obrancu. Okrem toho si myslím, že som celkom rýchly. To sú moje hlavné prednosti,” dodal Kováčik.

Do talianskeho Coma oficiálne prestúpil z Podbrezovej v júli tohto roka. Predošlá sezóna bola v Niké lige jeho prelomovou.

Z pozície tzv. “wing-backa” zaznamenal celkovo sedem gólov a desať asistencií vo všetkých súťažiach.

„Talianov zrejme spolupráca s Kováčikom úplne nepresvedčila,” dodal portál Mistrzowie Polski. „Radšej bude hrať, než aby strávil jesennú časť mimo zápasového diania.”

V drese Coma odohral doposiaľ len dva prípravné zápasy proti talianskemu Cagliari a saudskoarabskému celku Al-Hilal. V lige nefiguroval ani len na lavičke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ekstraklasa»V Taliansku sa dlho neohrial. Objav Podbrezovej smeruje do Poľska. Chcem len hrať, vraví