Plzeň s troma Slovákmi splnila cieľ. Teraz má však najvyššie ambície

Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek.
Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek. (Autor: facebook/FC Viktoria Plzeň)
SITA|25. apr 2022 o 15:20

Plzeň má skvelú pozíciu v boji o titul.

BRATISLAVA. Futbalisti Viktorie Plzeň sa po úvodnom kole nadstavbovej časti o titul v českej Fortuna lige 2021/2022 usadili na líderskej pozícii. Tú si v doterajšom priebehu sezóny "striedali" s hráčmi Slavie Praha.

"Musíte byť vždy stopercentne nachystaní a koncentrovaní. Je to zásluha všetkých hráčov, ľudí v klube i našich fanúšikov," povedal na klubovom webe tréner Viktorie Michal Bílek, známy aj z pôsobenia v slovenskom Ružomberku.

Plzeň vyrovnala rekord z majstrovskej sezóny

Keď pred rokom preberal mužstvo Plzne, bojovalo vtedy o 5. miesto v lige. Počas aktuálnej sezóny vytiahol tím do boja o majstrovskú trofej.

Aby toho nebolo málo, počas tridsiatich kôl základnej časti vybojoval s mužstvom 72 bodov, čím vyrovnal historický rekord z majstrovskej sezóny 2014/2015.

"Je to určite dobrý výsledok a je zaujímavé, že ani takýto vysoký bodový zisk po 30. kole nestačil na najvyššiu priečku," poznamenal 57-ročný rodák z Prahy.

Jeho zverenci sa cez víkend prepracovali na 1. miesto triumfom 3:1 nad Slováckom, keďže Slavia Praha prehrala v Hradci Králové 3:4.

Bílek: Chceme dokázať viac

Plzeň nebude trinásty rok po sebe chýbať v predkolách európskych pohárov. V klube však momentálne majú vyššie ambície.

Pred druhou Slaviou majú aktuálne náskok dvoch bodov a v prípade triumfu nad týmto konkurentom v nedeľňajšom zápase najbližšieho ligového kola môžu spraviť veľký krok k majstrovskému titulu.

"Dali sme si pred sezónou cieľ a chceli sme si zabezpečiť miesto v predkolách. Hlavný cieľ je splnený, ale chceme dokázať viac," zakončil Bílek.

Ten má v plzenskom hráčskom kádri trio Slovákov - brankára Mariána Tvrdoňa, stredopoliara Miroslava Káčera a útočníka Mateja Trusu.

Tabuľka českej Fortuna ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Plzeň s troma Slovákmi splnila cieľ. Teraz má však najvyššie ambície