Rakúsko
Rakúsko
EURO 2024
02.07.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
Red Bull Arena Lipsko
21:00
Turecko
Turecko

Rakúsko môže ísť až do finále, verí legenda. Tréner je na správnom mieste, hovorí

Hans Krankl.
Hans Krankl. (Autor: REUTERS)
TASR|29. jún 2024 o 15:48

Podľa neho je na EURO 2024 všetko možné.

VIEDEŇ. Bývalý rakúsky futbalista Hans Krankl verí, že národný tím to môže na EURO 2024 v Nemecku dotiahnuť až do finále.

Rakúšania vyhrali základnú D-skupinu, keď zdolali Holandsko (3:2) i Poľsko (3:1) a body stratili iba proti Francúzom (0:1).

"Rakúsko sa nemusí pred nikým skrývať. Všetko je na týchto ME možné, dokonca aj vo finále. Pre mňa je Rakúsko momentálne jeden z dvoch najlepších tímov na tomto turnaji spoločne so Španielskom," uviedol 71-ročný Krankl pre portál Sport1.

Rakúska reprezentácia sa podľa neho na šampionáte predviedla veľmi dobrou hrou.

Niekdajší útočník Rapidu Viedeň či FC Barcelona si myslí, že za úspechom Rakúska sa z veľkej časti podpísal tréner Ralf Rangnick, ktorý prišiel na lavičku reprezentácie v roku 2022.

"Rangnick je v správnom čase na správnom mieste. Prevzatie tohto tímu bolo preňho dobré, veľmi dobre im to spolu ladí," zhodnotil Krankl, ktorý národný tím trénoval v rokoch 2002 až 2005.

Krankl počas hráčskej kariéry vybojoval s Rapidom tri ligové tituly a štyrikrát Rakúsky pohár. Okrem úspechov s viedenským klubom má na konte aj zisk Pohára víťazov pohárov 1979 s Barcelonou i Zlatú kopačku z roku 1978.

Štyrikrát bol najlepší strelec rakúskej Bundesligy, svoju krajinu reprezentoval v 69 zápasoch a v národnom drese strelil 34 gólov.

Najikonickejším momentom jeho reprezentačnej kariéry bol víťazný gól v skupinovom dueli MS 1978 v Argentíne, keď Rakúsko senzačne zdolalo vtedajšieho obhajcu titulu NSR 3:2.

Rakúsko sa v osemfinále predstaví proti Turecku, zápas je na programe v utorok o 21.00 h v Lipsku.

V prípade postupu do štvrťfinále by sa mohlo opäť stretnúť s Holandskom, ktoré bude hrať proti Rumunsku, pripomína agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Rakúsko môže ísť až do finále, verí legenda. Tréner je na správnom mieste, hovorí