Švajčiari prišli o svojho kapitána. Tento rok si už zrejme nezahrá

Granit Xhaka.
Granit Xhaka. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. sep 2021 o 17:20

Xhaka je hráčom Arsenalu Londýn.

LONDÝN. Anglický futbalový klub FC Arsenal z Londýna sa musí bez zraneného švajčiarskeho stredopoliara Granita Xhaku zaobísť do konca roka.

Kapitán švajčiarskej reprezentácie si v nedávnom súboji Premier League proti inému londýnskemu tímu Tottenhamu (3:1) poranil krížny väz v kolene.

Prvé správy hovorili o vynútenej absencii na šesť až osem týždňov, vedenie klubu však v stredu informovalo, že chýbať bude približne tri mesiace.

Zranenie Xhaku pritom spadá do kategórie smoliarskych. Na Švajčiara totiž spadol protihráč Lucas Moura, ktorého atakoval Xhakov spoluhráč Thomas Partey. Vedenie Arsenalu doplnilo, že švajčiarsky záložník nemusí podstúpiť operáciu.

"Granitova liečba sa už začala. Predpokladáme, že by sa mohol vrátiť o tri mesiace. Každý v klube teraz bude Granita podporovať a pracovať tvrdo na tom, aby sa vrátil na ihrisko čo najskôr," uvádza sa v stanovisku Arsenalu.

Nedeľňajší duel proti Tottenhamu bol pre Xhaku prvý po trojzápasovom treste za vylúčenie v augustovom ligovom súboji proti Manchestru City. Aby toho nebolo málo, Xhaka v úvode septembra podstúpil karanténu po pozitívnom teste na koronavírus.

Xhaka v najbližších troch mesiacoch nebude chýbať len svojmu klubu, ale vynechá súboje reprezentácie Švajčiarska v októbri aj novembri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Švajčiari prišli o svojho kapitána. Tento rok si už zrejme nezahrá