Xhaka po 7 rokoch opúšťa Arsenal. Pokračovať bude v Bundeslige

Granit Xhaka v drese Arsenal FC.
Granit Xhaka v drese Arsenal FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2023 o 10:18

V drese Arsenalul odohral 268 zápasov a strelil v nich 21 gólov.

LEVERKUSEN. Švajčiarsky futbalový reprezentant Granit Xhaka prestúpil z anglického klubu Arsenal FC do nemeckého Bayeru Leverkusen, s ktorým podpísal zmluvu do 30. júna 2028.

Účastník Bundesligy podľa The Athletic zaplatil za 30-ročného stredopoliara 25 miliónov eur, aj keď niektoré zdroje blízke Bayeru uvádzajú nižšiu sumu.

Xhaka odohral v drese "kanonierov" 268 zápasov a strelil v nich 21 gólov. V minulej sezóne prispel k druhému miestu v Premier League deviatimi gólmi v 37 dueloch.

Do Londýna prišiel v roku 2016 z nemeckej Borussie Mönchengladbach, za ktorú počas štyroch sezón nastúpil 140-krát a zaznamenal deväť presných zásahov. Predtým pôsobil vo švajčiarskom klube FC Bazilej.

"V osobe Granita sme získal absolútne špičkového profesionála. Všetci poznajú jeho futbalové kvality, ale len málo hráčov má osobnosť a mentalitu na to, aby boli aj lídrami," povedal o Xhakovi športový riaditeľ Leverkusenu Simon Rolfes.

Hráč sa teší na návrat do Nemecka: "Ligu poznám veľmi dobre a sledoval som ju aj z Londýna. Bayer je klub s pôsobivou históriou a veľkými ambíciami. Myslím si, že naň čaká svetlá budúcnosť."

Bayer Leverkusen skončil v uplynulom ročníku na šiestej priečke v najvyššej nemeckej súťaži a vybojoval si účasť v skupinovej časti Európskej ligy 2023/2024. Mužstvo španielskeho trénera Xabiho Alonsa získalo počas tohto leta už štyroch hráčov, vrátane Xhaku.

Zvyšní traja sú nemecký stredopoliar Jonas Hofmann z Mönchengladbachu, brazílsky obranca Arthur z klubu América Mineiro a španielsky obranca Alejandro Grimaldo z portugalského tímu Benfica Lisabon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Xhaka po 7 rokoch opúšťa Arsenal. Pokračovať bude v Bundeslige