Čelil urážkam od fanúšikov. Proti Realu exceloval ako Lewandowski

Futbalista Girony Taty Castellanos sa teší so spoluhráčmi po góle do siete Realu Madrid.
Futbalista Girony Taty Castellanos sa teší so spoluhráčmi po góle do siete Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. apr 2023 o 11:25

Taty Castellanos strelil bielemu baletu štyri góly.

MADRID. Pred dvoma týždňami si musel útočník španielskeho futbalového klubu FC Girona Taty Castellanos odstrániť svoje účty na sociálnych sieťach.

Dostával totiž množstvo urážlivých správ od ľudí, ktorí mu vyčítali jeho nepremenenú šancu v zápase proti FC Barcelona.

Proti Realu Madrid dal na všetko zabudnúť. Slávnemu „bielemu baletu“ strelil štyri góly, ktorými zabezpečil triumf provinčného katalánskeho mužstva 4:2.

Taty Castellanos a jeho gólová oslava proti Realu Madrid.
Taty Castellanos a jeho gólová oslava proti Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)

„Je snom streliť gól proti Realu Madrid, jednému z najlepších tímov na svete. Avšak skórovať štyrikrát, to som si nikdy nedokázal predstaviť.

Bol to večer snov,“ povedal 24-ročný Argentínčan patriaci americkému klubu FC New York City, ktorý v Girone iba hosťuje.

„Nedávno nevyužil veľkú šancu proti Barcelone a vyzeralo to, že je to pre neho koniec sveta. Ale toto je jeho prvá sezóna v Európe.

Prišiel z ligy, ktorá je veľmi dobrá, ale nemá nič spoločné s Európou, pokiaľ ide o rytmus, taktiku a situácie, takže sa tomu musel prispôsobiť. Myslím si, že sa mu to podarilo,“ povedal kouč Girony Míchel.

VIDEO: Zostrih zo zápasu medzi Gironou a Realom Madrid

Real Madrid, ktorý už má iba minimálnu šancu na obhajobu majstrovskej trofeje v La Lige, akoby nehral naplno a sústredil sa na blížiace semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City i finále Copa del Rey.

Carlo Ancelotti priznal, že jeho zverenci zaostali za očakávaním.

„Bol to náročný večer. Hrali sme na veľmi nízkej úrovni vo všetkých oblastiach,“ povedal 63-ročný Talian, ktorému chýbali Courtois, Benzema či Alaba.

Španielske médiá uviedli, že nikto nestrelil štyri góly proti Realu Madrid v La Lige od roku 1947, keď sa to podarilo Estebanovi Echevarríovi z Realu Oviedo.

V roku 2013 to v Lige majstrov dokázal poľský kanonier Robert Lewandowski, vtedy ešte vo farbách Borussie Dortmund. Udialo sa tak skoro na deň presne pred desiatimi rokmi, konkrétne 24. apríla 2013.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Čelil urážkam od fanúšikov. Proti Realu exceloval ako Lewandowski