Čakvetadze má v Anglicku vlastný pokrik. Máme výnimočného hráča, chvastal sa tréner

Giorgi Čakvetadze počas debutu v drese FC Watford.
Giorgi Čakvetadze počas debutu v drese FC Watford. (Autor: Instagram chakve10 )
Martin Kozinka|6. aug 2023 o 15:10

Fanúšikovia mu vymysleli vlastnú skladbu. Inšpirovali sa od Lady Gaga.

WATFORD, BRATISLAVA. Watford zdolal v prvom kole anglickej druhej najvyššej futbalovej súťaže Queens Park Rangers vysoko 4:0.

Domáci svojho súpera prestrieľali. Celkovo mali až 23 streleckých pokusov, zatiaľ čo QPR len päť, z toho len jeden smeroval na bránu.

V zápase si odkrútil premiéru bývalý hráč Slovana Bratislava Giorgi Čakvetadze, ktorý prišiel do Anglicka na hosťovanie z belgického Gentu.

Gruzínec prišiel na ihrisko v 66. minúte, keď vystriedal strelca prvého gólu Toma Deleho-Bashiruho, ktorý sa presadil už po niekoľkých sekundách po úvodnom výkope.

Podal bezchybný výkon

Od príchodu na trávnik začal Čakvetadze rozdávať jednu presnú prihrávku za druhou. Pohyboval sa primárne v strede poľa. Napádajúci hráči mu nedokázali vziať loptu.

Pri jednom z manévrov s loptou zmiatol aj rozhodcu, ktorý netušil, na akú stranu sa mu má vyhnúť.

Zapôsobil najmä svojou fintou. Po prihrávke od spoluhráča si prvým dotykom prehodil loptu pomedzi nohy napádajúceho hráča, ktorý ho vzápätí úmyselne fauloval.

VIDEO: Trik Giorgiho Čakvetadzeho počas debutu za Watford.

Celkovo sa dotkol lopty 27-krát, rozdal pätnásť prihrávok, pričom si všetky našli svojho adresáta.

Zo šiestich osobných súbojov vyhral až štyri. Celkovo vystrelil v závere zápasu dvakrát, prvýkrát minul, keď poslal loptu na vzdialenejšiu žrď.

Ďalšie zakončenie bolo zblokované, ale mierilo by medzi tri tyčky.

Vymysleli mu skladbu

„Z lavičky debutoval gruzínsky reprezentant Giorgi Čakvetadze, ktorého zručnosť, tempo a triky dodali výkonu ďalšiu dávku vzrušenia,” napísal futbalový novinár z Watford Observer Andrew French.

„Giorgi Čakvetadze bol vynikajúci, a to od momentu, keď nastúpil. Bol priamočiary, technicky zručný a vzrušujúci. Nemôžem sa dočkať, až uvidím jeho pokrok v tejto sezóne,” napísal na Twitter hlavný člen fanúšikovskeho Youtube kanálu WD18fans Sam Ucko, ktorý sa objavil aj na obrazovkách SkySports či BBC Sport.

Práve Ucko vymyslel pre Gruzínca nový pokrik, ktorý bol inšpirovaný skladbou od Lady Gaga s názvom Paparazzi.

VIDEO: Fanúšikovia Watfordu vymysleli pre Čakvetadzeho skladbu

V preklade do slovenčiny znie: „Som tvoj najväčší fanúšik, budem ťa nasledovať dokiaľ sa do mňa nezamiluješ - Čakve, Čakvetadze!”

Práve takéto skandovanie by sa malo najbližšie používať na štadióne Vicarage Road.

Tréner ho vychválil

Gruzínec ale zaujal najmä trénera, ktorý priznal, že sa svojim spoluhráčom zapáčila jeho hra od prvej chvíle.

„Myslím si, že od prvého dňa boli z neho všetci nadšení,” povedal o novej posile na tlačovej konferencii hlavný kouč Watfordu Valérien Ismael.

„Máme vďaka nemu pocit, že máme výnimočného hráča, ktorý nám dáva viac možností v strede poľa. Je schopný hrať aj na krídle,” dodal.

Jeho cieľom je postaviť základy na stredopoliaroch. V nich sa skrýva skutočná kvalita Watfordu.

„V našom pláne musíme dať našim stredopoliarom slobodu. Máme Imrana Louzu, Toma Deleho-Bashiruho, Ismaela Koneho a Giorgiho Čakvetadzeho. Ich kvalitu potrebujeme využiť vysoko, najmä okolo šestnástky,” vysvetlil tréner.

Tabuľka Championship

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Čakvetadze má v Anglicku vlastný pokrik. Máme výnimočného hráča, chvastal sa tréner