Bale vylúčil odchod do Getafe, na MS v Katare však chce prísť v top forme

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. jún 2022 o 15:20

Waleský kapitán Gareth Bale si hľadá nový klub.

CARDIFF. Waleský futbalový útočník Gareth Bale na konci tohoto mesiaca oficiálne ukončí svoje deväťročné pôsobenie v španielskom klube Real Madrid a stane sa voľným hráčom.

Tridsaťdvaročný päťnásobný víťaz Ligy majstrov sa nedávno spájal s prestupom do Getafe, no podľa jeho vlastných slov v mužstve z predmestia hlavného mesta Španielska hrať nebude.

"Nepôjdem do Getafe, to je isté," povedal kapitán reprezentácie Walesu.

Baleove služby vraj ponúkli prezidentovi Getafe Ángelovi Torresovi hráčovi zástupcovia, ktorí to neskôr popreli.

Rodák z Cardiffu bol členom "bieleho baletu" od leta 2013 s prestávkou v sezóne 2020/2021, keď hosťoval v anglickom tíme Tottenham Hotspur. Tam pôsobil aj v rokoch 2007 až 2013 pred odchodom do Madridu.

V Reale sa podieľal na zisku 19 trofejí, okrem piatich úspechov v Lige majstrov aj na troch tituloch v La Lige a štyroch na MS klubov.

V ostatných rokoch čelil kritike za to, že jeho prioritou je údajne národný tím a v klube dlhodobo nepredvádza požadované výkony.

Wales postúpil na MS 2022 v Katare vďaka triumfu 1:0 nad Ukrajinou vo finále baráže a zahrá si na svetovom šampionáte prvýkrát od roku 1958.

Bale chce byť na turnaji vo forme, a preto si potrebuje nájsť nový tím: "Teraz mám dostatok času na dovolenku a na to, aby som rozhodol o svojej budúcnosti. Majstrovstvá sveta to určite ovplyvnia. Chcem pravidelne hrávať, aby som bol pred šampionátom v čo najlepšej forme. Keď opäť začnem hrávať, moje telo zosilnie a budem na tom lepšie. Je veľmi náročné nájsť správny rytmus a zostať zdravý, keď nejaký čas hrávate a potom ste mimo zostavy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Bale vylúčil odchod do Getafe, na MS v Katare však chce prísť v top forme