Pogbu mal vydierať vlastný brat s ďalšími komplicmi, čaká ich súd

Paul Pogba
Paul Pogba (Autor: TASR/AP)
SITA|11. sep 2024 o 13:04

Skupina požadovala od francúzskeho stredopoliara 13 miliónov eur a opakovane ho zastrašovala.

PARÍŽ. Brat futbalového majstra sveta Paula Pogbu sa postaví pred súd spoločne s ďalšími piatimi mužmi. Udeje sa tak v rámci prípadu vydierania, ktorého terčom bol spomenutý Paul Pogba.

Parížska prokuratúra v utorok uviedla, že sudca nariadil šiestim mužom, aby sa postavili pred súd po vyšetrovaní toho, či náhodou Pogba nebol obeťou vydierania zo strany svojho brata Mathiasa Pogbu a kamarátov z detstva.

Prokuratúra uviedla, že 34-ročnému Mathiasovi Pogbovi nariadili postaviť sa pred súd "pre trestné činy pokusu o vydieranie a zločinné sprisahanie". Termín pojednávania neoznámili.

Mathias Pogba a ďalší piati, ktorí boli identifikovaní iba krstnými menami, údajne požadovali od francúzskeho stredopoliara 13 miliónov eur a opakovane ho zastrašovali. Tvrdili, že ich nepodporil, keď sa stal medzinárodnou futbalovou hviezdou.

Obvinení sú z vydierania a pokusu o vydieranie použitím násilia, únosu a zadržiavania na uľahčenie trestného činu alebo priestupku, ako aj zo zločineckého sprisahania.

Počas vyšetrovania Paul Pogba povedal, že organizovanej skupine vrátane svojho brata zaplatil 100-tisíc eur. Podľa správ francúzskych médií 31-ročný hráč vyšetrovateľom tiež povedal, že údajní vydierači ho chceli zdiskreditovať tvrdením, že požiadal čarodejníka, aby začaroval spoluhráča Kyliana Mbappého.

Pogba toto obvinenie poprel, pričom sa domnieval, že jeho brat Mathias spolupracoval s gangstrami pod nátlakom.

Prípad sa dostal na verejnosť po tom, ako Mathias Pogba zverejnil video a príspevky z twitteru, kde sa vyhrážal zdieľaním "bombastických odhalení" o svojom bratovi a Kylianovi Mbappém. Mathias Pogba bol tiež futbalistom, väčšinu svojej kariéry však strávil v menších tímoch v Európe.

Paul Pogba, kedysi jeden z najlepších svetových stredopoliarov, sa v ostatných rokoch dostával na stránky novín častejšie pre svoje problémy mimo ihriska ako pre svoju futbalovú brilantnosť.

Začiatkom tohto roka dostal od talianskeho antidopingového súdu zákaz činnosti na maximálne štyri roky po tom, čo mal v Juventuse Turín pozitívny test na testosterón. Odvolal sa na Športový arbitrážny súd (CAS) so sídlom vo Švajčiarsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pogbu mal vydierať vlastný brat s ďalšími komplicmi, čaká ich súd