Legenda Arsenalu mieri do Ligue 1. Má viesť klub, ktorý čakajú zmeny

Patrick Vieira.
Patrick Vieira. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jún 2023 o 19:15

Naposledy bol trénerom Crystal Palace.

ŠTRASBURG. Novým hlavným trénerom francúzskeho klubu Racing Štrasburg sa má stať Patrick Vieira. V piatok o tom informoval portál The Athletic, podľa ktorého má 47-ročný Francúz podpísať trojročnú zmluvu.

Vieira je bez angažmánu od marca, keď skončil na lavičke anglického Crystal Palace. Počas svojej hráčskej kariéry sa stal legendou Arsenalu, v ktorom pôsobil deväť sezón a získal tri majstrovské tituly.

Dohoda medzi ním a účastníkom najvyššej Ligue 1 sa mala spečatiť na štvrtkových rokovaniach, na ktorých bol prítomný aj prezident klubu Marc Keller. Oficiálne potvrdenie by mohlo vyjsť v priebehu víkendu.

Štrasburg začiatkom týždňa ukončil spoluprácu s Fredericom Antonettim a chystá sa na zmenu. Počas minulého týždňa sa dohodli americkí majitelia Chelsea na kúpe väčšinového podielu vo francúzskom klube.

Predseda predstavenstva Chelsea Todd Boehly a jeho konzorcium Clearlake sa snažia vybudovať model viacerých klubov. Štrasburg obsadil v uplynulom ročníku najvyššej francúzskej súťaže 15. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Legenda Arsenalu mieri do Ligue 1. Má viesť klub, ktorý čakajú zmeny