Dôsledný Škriniar upútal trénera. Paríž bez hviezd láka divákov

Milan Škriniar počas súťažného debutu v drese PSG.
Milan Škriniar počas súťažného debutu v drese PSG. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|13. aug 2023 o 07:00

Škriniar bol neomylný, rozdával jednu presnú prihrávku za druhou.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Adolf Scherer, Ľubomír Moravčík, Szilárd Németh, Róbert Vittek či Tomáš Hubočan.

To sú známe slovenské futbalové osobnosti, ktoré si v minulosti obliekali dresy tímov vo francúzskej najvyššej súťaži.

Hubočan bol zároveň posledný Slovák v Ligue 1. V drese Olympique Marseille odohral dohromady len šestnásť zápasov. O možnosť viac sa ukázať a presadiť ho pripravilo zranenie.

V prvom zápase ligovej sezóny 2023/24 si v drese Paríža St. Germain svoju premiéru odkrútilo až šesť nových hráčov. Medzi nimi bol aj slovenský obranca Milan Škriniar.

Paríž nastúpil bez hviezd

Nový tréner tímu Luis Enrique zvolil formáciu 4-3-3, ktorú využíval od začiatku prípravy. Pri útočnej fáze sa Parížania sformovali na trojčlennú obranu so Škriniarom v strede.

Slovák mal po ľavej ruke Lucasa Hernándeza, ktorý prišiel v lete z nemeckého Bayernu Mníchov. Práve on bol z obrancov útočne aktívnejší. Po ziskoch lôpt vybiehal a posúval ich tak na útočnú polovicu. 

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)

V obrane dostal prednosť pred kapitánom Marquinhosom Danilo Pereira, ktorý si od Brazílčana požičal aj pásku.

Paríž nastúpil bez Neymara, Kyliana Mbappého či Marca Verrattiho. Bolo to čiastočne vidieť. Stredová trojica síce pôsobila živším dojmom, ako v minulej sezóne a príjemným prekvapením bol Manuel Ugarte, chýbala však efektivita v koncovke.

Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar. Takto vyzerala útočná trojica PSG v minulej sezóne. Marco Asensio, Goncalo Ramos, Kang-in Lee. To bola útočná trojica PSG v prvom zápase sezóny 2023/24.

Platonický tlak na výhru nestačil

Už v jedenástej minúte mali Parížania neuveriteľné 97-percentné držanie lopty. Ich územná prevaha bola miestami obrovská. Zápas zakončili na 78-percentnom držaní lopty. Na túto štatistiku sa však futbal nehrá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Dôsledný Škriniar upútal trénera. Paríž bez hviezd láka divákov