Calzona varuje pred Čiernohorcami: Doma sú nebezpeční, hrajú spolu dlho

Francesco Calzona.
Francesco Calzona. (Autor: TASR)
TASR|16. nov 2022 o 20:40

Škriniar vraví, že chcú eliminovať ich silné stránky.

PODGORICA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona varoval pred silou Čiernej Hory v domácom prostredí a za jej výhodu vo štvrtkovom vzájomnom zápase považuje aj to, že Balkánci sa dobre poznajú a už nejaký čas hrajú pod rovnakým trénerom.

"Čiernohorci majú veľmi dobrú tímovosť a na svojej pôde dokážu byť nebezpeční. Sú starší a dlho spolu hrajú, navyše sú dva roky pod rovnakým trénerom," uviedol taliansky kormidelník na štvrtkovej tlačovej konferencii v Podgorici.

Proti jeho zverencom nastúpi aj najlepší kanonier najvyššej slovenskej súťaže Nikola Krstovič (DAC Dunajská Streda).

Tréner však nepovažuje za ťahúňa domácich práve tohto hráča: "Úprimne povedané, bežne nesledujem veľa čiernohorských hráčov. Teraz sme ich sledovali, ale Krstoviča veľmi neregistrujem. Skôr by som spomenul napríklad Adama Marušiča."

Na reprezentačnú lavičku prišiel Calzona v septembri a s tímom absolvoval dosiaľ dva zápasy Ligy národov proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1).

Škriniara zaujíma výkon i výsledok

Novembrový zraz predstavuje pre hráčov šancu vyskúšať si nový herný systém a pomaly sa pripravovať na jarnú kvalifikáciu EURO 2024.

"Myslím si, že sme pripravení dobre. Každý zápas berieme rovnako vážne. Prípravný i súťažný," povedal stredopoliar Ondrej Duda. Hráč bundesligového Kolína dodal, že súper môže prekvapiť.

Ondrej Duda v drese slovenskej reprezentácie.
Ondrej Duda v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)

"V prvom rade ide o balkánsky futbal, je to iné a musíme byť pripravení naozaj dobre po každej stránke."

Slovenský futbalista Milan Škriniar dúfa, že národný tím zužitkuje v prípravnom zápase na pôde Čiernej Hory veci, ktoré má v tréningovom procese už zautomatizované.

Pre trénera Francesca Calzonu je najdôležitejší výkon, no pre reprezentačného kapitána aj výsledok.

"Robíme tie isté veci a systém, ako na prvom spoločnom zraze v septembri. Myslím si však, že je to zautomatizovanejšie. Sú tu aj nováčikovia, pre ktorých je to úplne niečo nové. Dúfam, že sa nám to podarí preniesť do zápasu.

Chceme predviesť pekný výkon, ale zaujíma ma aj výsledok. Dôležité sú oboje," povedal Škriniar. Slovenská reprezentácia má za sebou nevydarené vystúpenie v C-divízii Ligy národov, keď sa jej nepodarilo vrátiť do "béčka".

Chcú eliminovať ich silné stránky

V záverečných dueloch LN proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1), v ktorých si taliansky kouč odbil debut, bola zmena v hernom prejave viditeľná. Ofenzívnejší štýl však nepriniesol zlepšenie z hľadiska výsledku.

Slováci absolvovali proti Čiernej Hore doposiaľ len jeden duel. V roku 2014 sa tímy stretli v prípravnom stretnutí, ktoré vyhrali Slováci 2:0.

"Budeme sa snažiť eliminovať ich silné stránky. Chceme, aby hrali našu hru, nie naopak," dodal Škriniar.

Slováci odohrajú prvý zápas na novembrovom zraze proti Čiernej Hore vo štvrtok o 18.00 h v Podgorici.

Stretnutie s Čile, ktoré bude rozlúčkové pre dlhoročného kapitána Mareka Hamšíka, je na programe v nedeľu o 13.30 h na bratislavskom Tehelnom poli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzona varuje pred Čiernohorcami: Doma sú nebezpeční, hrajú spolu dlho