Dáni Slovan podceňovali. O výhru ho pripravil muž, ktorého výkony boli na bode mrazu

Július Szöke (vľavo) a Edward Chilufya v zápase FC  Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava v play-off Ligy majstrov.
Fotogaléria (12)
Július Szöke (vľavo) a Edward Chilufya v zápase FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava v play-off Ligy majstrov. (Autor: TASR/Ritzau Scanpix via AP)
Miroslav Kováčik|22. aug 2024 o 07:55

Slovan mal byť menšia hrozba ako majster Maďarska.

HERNING. Podľa portálu Transfermarkt má káder FC Midtjylland asi trojnásobne vyššiu hodnotu než v prípade ŠK Slovan Bratislava.

Klub vedie najbohatší muž v Dánsku, ktorý ho chce dostať do Ligy majstrov a iba v tomto prestupovom období investoval do posíl 12 miliónov eur.

Možno aj pre tieto čísla niektorí dánski novinári videli svoj tím v hlavnej časti Ligy majstrov 2024/2025 ešte predtým, ako sa vôbec začal jeho barážový súboj proti slovenskému majstrovi. 

"Neočakávam, že bude predstavovať takú hrozbu ako Ferencváros. Nie je tam žiadna špičková individualita na vrchole kariéry, čo Midtjylland musí využiť," napísal Troels Baker Thøgersen z denníka Tipsbladets.

Jeho kolega Lars Gram-Hanssen uviedol, že dánsky šampión potvrdí rolu favorita a tréner Thomas Thomasberg sa na tlačovej konferencii vyjadril, že jeho mužstvo chce doma vyhrať o viac ako gól.

Realita? Midtjylland v prvom zápase play-off Ligy majstrov vydrel so Slovanom Bratislava remízu 1:1, keď na vedúci gól Césara Blackmana odpovedal v 79. minúte striedajúci Edward Chilufya.

Fotogaléria zo zápasu FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava (1. zápas play-off Ligy majstrov)

Zápas sledovali skauti z top líg

Midtjylland mal 60-percentné držanie lopty, zahrával jedenásť rohových kopov, ale na šance aj strely na bránu bol zápas vyrovnaný.

Kým belasých mohla v prvom polčase mrzieť šanca Dávida Strelca a následná tutovka Marka Toliča, domáci dvakrát mierili do žrde.

Dominik Takáč sa prvýkrát, aj pre skautmi tímov Sheffield United a Borussia Mönchengladbach, vyznamenal v 40. minúte, keď Slovan ojedinele prepadol v strede poľa a Takáč vytesnil strelu Daría Osoria na brvno. 

Dvadsaťročný Čiľan patril k najaktívnejším hráčom, no dostal žltú kartu a tiež mal výmenu názorov s Blackmanom. Do druhého dejstva už nenastúpil.

"Toto je veľká strata," hovoril komentátor TV 3 Niels-Christian Frederiksen. Podľa bývalého skvelého útočníka Briana Laudrupa bol Osorio najlepší na ihrisku a preto ho mrzelo, že odohral len 45 minút.

Dánskemu klubu chýbalo až päť zranených hráčov a najmä na krajoch obrany to bolo cítiť. Na ľavej strane nastúpil stopér Juninho a práve cez jeho priestor padol úvodný gól stretnutia v Herningu. 

VIDEO: César Blackman a jeho gól v zápase FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava

"Nedokázal zachytiť akciu Slovana, čo vyšlo veľmi draho. Zakrátko bol vystriedaný," napísal Baker Thøgersen pri jeho známkovaní hráčov.

Udelil mu známku 2, najnižšiu z celého tímu.

Zo šesťúrovňovej škály to znamená sklamanie, respektíve podpriemerný výkon. Väčšina hráčov dostala trojku, teda neohúrila ani nesklamala. 

Málokto veril, že ešte dostane šancu

Najvyššiu známku udelil novinár hráčovi, ktorému veril iba málokto. Dokonca to prirovnal k rozprávke Hansa Christiana Andersena Hlúpy Jano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dáni Slovan podceňovali. O výhru ho pripravil muž, ktorého výkony boli na bode mrazu