Košičania začali prípravu s posilami aj uzdraveným Pačindom, nové mená ešte pribudnú

Tréner FC Košice Gergely Geri.
Tréner FC Košice Gergely Geri. (Autor: TASR)
TASR|17. jún 2024 o 17:48

Tréner Gergely Geri konkrétne mená zatiaľ neprezradil.

KOŠICE. Futbalisti FC Košice začali spoločnú prípravu na sezónu 2024/2025 s tromi novými tvárami a aj s navrátilcom Erikom Pačindom, ktorý sa zotavil po zranení.

Tréner Gergely Geri naznačil aj ďalšie posilnenie kádra, no konkrétne mená zatiaľ neprezradil.

Zaujímavým spestrením prípravného obdobia bude generálka na domácu ligu proti AS Rím.

Hráči FC Košice boli v sezóne 2023/2024 nováčik v najvyššej súťaži a o zotrvaní v nej rozhodli až v závere bojov v skupine o udržanie sa.

V nasledujúcom ročníku by sa radi vyhli záchranárskym prácam a tomu chcú prispôsobiť aj stavbu kádra.

"Verím, že poskladáme konkurencieschopné mužstvo s vhodnými typmi hráčov. Naša príprava bude krátka, máme v nej kvalitných súperov, no veľmi sa už tešíme na samotnú ligu," konštatoval tréner Geri, ktorý sa trénerského kormidla ujal pred posledným zápasom uplynulej sezóny.

Jeho zverenci vtedy zvíťazili nad Michalovcami 2:0 v priamom súboji o vyhnutie sa baráži.

Geri sa po splnení hlavného cieľa dohodol s klubom na pokračovaní spolupráce a verí, že ročník 2024/2025 prinesie košickému futbalu viac radosti: "Prvý rok bol pre klub ťažký. Verím, že druhý zvládneme lepšie a posunieme sa minimálne o 2-3 priečky."

Atraktívny súper v príprave

V medzisezónnom období pribudli do košického kádra Szilárd Bokros a Daniel Magda a aj už bývalý kapitán Ružomberka Marek Zsigmund, ktorý by mal vystužiť stred poľa.

V blízkom období by mal klub predstaviť aj ďalšie nové tváre a aj informovať o hráčoch, s ktorými už nepočíta.

"Teraz sa to rozbieha a zatiaľ nechcem hovoriť konkrétne mená. Intenzívne pracujeme na tom, aby sme získali vhodné typy. Chceme ísť cestou slovenských hráčov a aj omladiť káder," prezradil Geri.

VIDEO: Gergely Geri

Košický klub nedávno informoval o atraktívnom prípravnom zápase, v ktorom si v pondelok 22. júla na domácom trávniku zmeria sily s AS Rím.

"Odohrať prípravný zápas s takým súperom je skvelé pre každého. Verím, že diváci zaplnia štadión a odohráme kvalitý zápas," poznamenal Geri.

Návrat Pačindu

Do prípravy sa od pondelka zapojil aj skúsený Erik Pačinda, ktorý veľkú časť sezóny 2023/2024 vynechal pre problémy s nohou. Odohral v nej sedem zápasov a v januári absolvoval operáciu achilovky.

"Mal som päťmesačnú dovolenku, ale už sa cítim dobre. Noha drží a už som nastavený všetko odtrénovať a verím, že mužstvu pomôžem.

Myslím si, že Košice patria vyššie, než hrali v minulej sezóne a verím, že mužstvo bude vyskladané tak, aby od začiatku získavalo body," poznamenal Pačinda.

V klube si veľa sľubujú aj od Zsigmunda, pre ktorého išlo o prvú zmenu pôsobiska v profesionálnej kariére.

"Je to pre mňa veľká zmena, predsa len som žil 27 rokov v jednom meste, v jednom klube.

Teším sa, že si zahrám v zápase proti AS Rím, ktorý bude určitá náplasť na absenciu v pohárovej Európe," uviedol Zsigmund, pre ktorého bol príchod do košického klubu špeciálny, keďže práve v tamojšej Košickej futbalovej aréne sa 1. mája tešil z triumfu v Slovenskom pohári.

Vo farbách MFK Ružomberok triumfoval nad Spartakom Trnava 1:0. "Už vtedy som síce vedel o ponuke z Košíc, no nepripúšťal som si odchod. Cítil som veľký záujem z tohto klubu a som rád, že som tu," prezradil Zsigmund.

Prípravné zápasy:

Sobota, 22.júna: FK Humenné - FC Košice

Sobota, 29. júna: FC Kisvárda (Maď.) - FC Košice

Streda, 3. júla: MŠK Žilina - FC Košice

Sobota, 6. júla: MFK Zemplín Michalovce - FC Košice

Sobota, 13. júla: Górnik Zabrze (Poľ.) - FC Košice

Pondelok, 22. júla: FC Košice - AS Rím (Tal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košičania začali prípravu s posilami aj uzdraveným Pačindom, nové mená ešte pribudnú