Kde visí problém? Chelsea minula na agentov viac, ako majú niektoré kluby na prestupy

Štadión Chelsea FC.
Štadión Chelsea FC. (Autor: REUTERS)
REUTERS|12. apr 2024 o 18:18

Prekonala aj celkovú sumu poplatkov za agentov, ktoré zaplatili kluby Championship.

LONDÝN. Podľa správy, ktorú zverejnila anglická Futbalová asociácia (FA), Chelsea v minulom roku vynaložila 75,14 milióna libier na poplatky sprostredkovateľom a agentom, čo je takmer pätina celkovej sumy, ktorú zaplatili kluby Premier League.

FA uviedla, že kluby Premier League vynaložili na poplatky sprostredkovateľom a agentom za 12 mesiacov od obdobia 1. februára 2023 celkovo 409,5 milióna libier.

Druhé najväčšie výdavky v najvyššej súťaži mal Manchester City so sumou 60,62 milióna libier, zatiaľ čo prvú päťku uzatvárali Manchester United (34 miliónov), Liverpool (31,5 milióna) a Arsenal (24,76 milióna).

Len výdavky Chelsea na odmeny agentom však boli vyššie ako výdavky väčšiny klubov najvyššej súťaže na prestupy.

Taktiež prekonala celkovú sumu poplatkov za agentov, ktoré zaplatili kluby druhej úrovne Championship (61,34 milióna libier).

Transakcie zahŕňajú nové posily a odchádzajúcich hráčov alebo členov tímu, ktorým boli aktualizované zmluvy.

Po tom, čo Chelsea prevzali Američan Todd Boehly a spoločnosť Clearlake Capital, vsadili na mladých hráčov, ktorí podpísali dlhodobé zmluvy, a od kúpy klubu v máji 2022 minuli na prestupové poplatky viac ako miliardu dolárov.

Chelsea sa však ťažko darí dosahovať také vysoké méty ako za bývalého majiteľa, ruského miliardára Romana Abramoviča, pričom v minulej sezóne skončil klub na 12. mieste. V aktuálnom ročníku figuruje na deviatom mieste.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kde visí problém? Chelsea minula na agentov viac, ako majú niektoré kluby na prestupy