Interu Miami sa zranil argentínsky útočník. Poškodil si väzy v kolene

Lionel Messi sa teší po strelenom góle v drese Interu Miami.
Lionel Messi sa teší po strelenom góle v drese Interu Miami. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jan 2024 o 22:04

Zranil sa v prípravnom zápase.

FORT LAUDERDALE. Sezóna v zámorskej futbalovej MLS sa ešte ani nezačala a klub Inter Miami už prišiel o útočníka Facunda Faríasa.

Dvadsaťjedenročný Argentínčan sa totiž zranil v úvodnom prípravnom súboji pred novou sezónou, keď v súboji v stredoamerickom Salvádore (0:0) pred druhým polčasom nahradil hviezdneho krajana Lionela Messiho.

Farías si pretrhol väzy v ľavom kolene a čaká ho operácia, po ktorej sa bude dlho zotavovať. Je jasné, že v roku 2024 do súťažného diania na klubovej úrovni nezasiahne.

Farías prišiel do Interu v lete 2023 pár týždňov po Messim a podpísal zmluvu do roku 2026 s opciou na sezóny 2027 a 2028.

Inter Miami už v pondelok absolvuje ďalší prípravný duel proti ligovému konkurentovi FC Dallas, potom ho čakajú stretnutia v zahraničí.

Najprv to budú dve stretnutia proti domácim klubom Al-Hilal a Al-Nassr na turnaji v Saudskej Arábii, kde by sa mohol 1. februára konať priamy súboj medzi Messim a jeho dlhoročným konkurentom Cristianom Ronaldom.

Nasledovať bude 4. februára duel v Hongkongu, o tri dni neskôr aj v Japonsku. Po návrate do USA bude generálkou na MLS duel proti argentínskemu tímu Newell's Old Boys z Messiho rodného mesta Rosario.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Interu Miami sa zranil argentínsky útočník. Poškodil si väzy v kolene