Slovensku strelil gól, ktorý nestačil. Talianska legenda končí kariéru

Fabio Quagliarella.
Fabio Quagliarella. (Autor: Serena Campanini SITA/AP)
Ivan Mriška|20. nov 2023 o 10:57

Fabio Quagliarella oznámil nútený odchod z futbalovej scény.

BRATISLAVA. Na MS 2010 v Juhoafrickej republike strelil Slovensku gól, ktorým zdramatizoval zápas. Veľkej senzácii však nezabránil, zverenci trénera Vladimíra Weissa vtedy zdolali Taliansko 3:2 a šokovali futbalový svet.

Fabio Quagliarella vo veku štyridsať rokov ukončil kariéru.

„Som nútený prestať hrať. Teraz som voľný hráč, ale moja fyzická kondícia je ďaleko od toho, aby som sa mohol vrátiť na ihrisko. Teraz mám čas pochopiť, ktorou cestou sa môžem vydať,“ povedal Quagliarella pre Sky Sport Italia.

Quagliarella sa stal legendou talianskeho futbalu. Štyridsaťročný útočník strelil v 556 zápasoch Serie A presne 182 gólov. Hrával za Sampdoriu, Udinese, Neapol, Turín, Juventus, Fiorentinu, Chieti a Ascoli.

Celkovo vsietil na klubovej úrovni 235 gólov, ďalších osem pridal v reprezentácii, za ktorú nastúpil na 29 stretnutí.

„Zmluva so Sampdoriou mu vypršala minulý rok v júni a taliansky útočník teraz oznámil svoj odchod z futbalu,“ píše football-italia.net

VIDEO: Gól Quagliarellu proti Slovensku

Quagliarella získal s Juventusom tri tituly v Serie A a jeden Superopohár. Dvakrát strelil gól roka v rokoch 2009 a 2019, v sezóne 2018/19 sa stal najlepším strelcom súťaže.

Quagliarella nosil číslo 27 na počesť Niccolo Galliho, priateľa a spoluhráča z mládežníckej akadémie, ktorý mal rovnaké číslo a zomrel pri dopravnej nehode v roku 2001 vo veku 17 rokov.

Galli hral za Bolognu a bol synom Giovanni Galliho, ktorý s Talianskom vyhral majstrovstvá sveta v roku 1982.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Slovensku strelil gól, ktorý nestačil. Talianska legenda končí kariéru