Mbappého brat Ethan debutoval v drese PSG. Kylian: Na tento zápas budem dlho spomínať

Kylian Mbappé v drese Paríž St. Germain.
Kylian Mbappé v drese Paríž St. Germain. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2023 o 13:25

Ethan Mbappé má iba 16 rokov a hrá na poste streopoliara.

PARÍŽ. Francúzsky futbalový reprezentant Kylian Mbappé pomohol dvoma gólmi k triumfu Paríža St. Germain nad FC Metz 3:1 a dal si tak pekný darček k svojim 25. narodeninám.

Po zápase 17. kola sa hovorilo aj o jeho mladšom bratovi Ethanovi, iba 16-ročný stredopoliar zažil premiéru v Ligue 1, keď nastúpil v drese PSG na záverečné minúty duelu.

Kylian Mbappé: Som veľmi šťastný

Obhajca titulu tak vstupuje do zimnej prestávky ako líder súťaže, na čele má päťbodový náskok na druhé Nice.

Veľkú radosť mal po zápase kanonier Kylian Mbappé, ktorý si prvýkrát v lige zahral s bratom Ethanom. Ten v prvej minúte nadstaveného času vystriedal Manuela Ugarteho.

"Som veľmi šťastný. Je to skvelá skúsenosť pre Ethana, ale ešte viac pre mňa ako staršieho brata. Na tento zápas budem dlho spomínať. To, že Ethan dostal šancu na ihrisku, bola pre mňa najdôležitejšia vec, aj keď ma náš triumf nesmierne potešil," uviedol Mbappé podľa agentúry DPA.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Paríž St. Germain - FC Metz

Enrique: Vyhrali sme zaslúžene

Skóre otvoril v 49. minúte portugalský stredopoliar Vitinha, ktorý spracoval center od Kang-In Leeho a namieril presne k žrdi. V 60. minúte zvýšil náskok Parížanov Kylian Mbappé po presnej prihrávke od Vitinhu.

FOTO: Ethan Mbappé debutoval v drese Paríž St. Germain

V 72. minúte síce znížil Matthieu Udol, ktorý sa presadil hlavou po rohovom kope Lamineho Camaru, no o jedenásť minút neskôr Kylian Mbappé využil chybu v obrane hostí a z bezprostrednej blízkosti dal svoj druhý gól v stretnutí.

Bol to jeho 18. presný zásah v tejto sezóne Ligue 1 a celkovo 21. gól v 22 zápasoch vo všetkých súťažiach. Slovenský reprezentant Milan Škriniar odohral 65 minút.

"V týchto zápasoch musíte byť vždy dôsledný od prvej minúty. V prvom polčase sme si mohli počínať lepšie, ale tieto stretnutia sú vždy náročné. Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili," vyhlásil bezprostredne po zápase tréner PSG Luis Enrique.

Ligue 1 sa po zimnej prestávke opätovne rozbehne 12. januára, úradujúci majster začne jarnú časť na ihrisku RC Lens (16. januára).

Tabuľka Ligue 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappého brat Ethan debutoval v drese PSG. Kylian: Na tento zápas budem dlho spomínať