Nebol som tam, odkedy sa to stalo. Eriksen sa vráti ako kapitán na miesto kolapsu

Christian Eriksen.
Christian Eriksen. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. mar 2022 o 11:27

Pre Christiana Eriksena to bude už druhý reprezentačný zápas po zástave srdca.

KODAŇ. Futbalista Christian Eriksen nastúpi v utorňajšom prípravnom zápase Dánska proti Srbsku ako kapitán.

Tridsaťročný stredopoliar sa zároveň prvýkrát predstaví na štadióne Parken, kde utrpel zástavu srdca v zápase s Fínskom počas vlaňajšieho európskeho šampionátu.

Nasledovala dlhá rehabilitácia a počas nej aj myšlienky na odchod z najvyššej futbalovej scény. Napokon však u Eriksena zvíťazila túžba pokračovať v kariére.

"Určite to bude veľmi špeciálne, pretože som v Parkene nebol, odkedy sa to stalo. Teraz sa neskutočne teším, že budem späť na ihrisku," povedal Eriksen.

Christian Eriksen po kolapse počas zápasu na EURO 2020.
Christian Eriksen po kolapse počas zápasu na EURO 2020. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR/AP)

Kapitánom dánskeho národného tímu bol po Eriksenovej indispozícii obranca Simon Kjaer, ktorý je aktuálne zranený. V sobotňajšom zápase proti Holandsku v Amsterdame ho zastúpil brankár Kasper Schmeichel.

"Gólman anglického Leicestru City však navrhol odovzdať pásku naspäť Eriksenovi," uviedol v pondelok tréner Dánska Kasper Hjulmand.

Pre Eriksena to bude už druhý reprezentačný zápas po zástave srdca. Minulú sobotu sa po deviatich mesiacoch objavil na trávniku v reprezentačnom drese Dánska proti Holandsku (2:4) a hneď aj skóroval.

Eriksen nedávno obnovil svoju klubovú kariéru v anglickom Brentforde aj so zavedeným kardioverter-defibrilátorom, ktorý monitoruje činnosť jeho srdca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nebol som tam, odkedy sa to stalo. Eriksen sa vráti ako kapitán na miesto kolapsu