Nový tréner Chelsea kritizuje Premier League. Kluby musia predávať odchovancov, hovorí

Enzo Maresca.
Enzo Maresca. (Autor: REUTERS)
REUTERS|6. aug 2024 o 08:08

Londýnsky klub predal za posledných pár rokov množstvo hráčov z akadémie.

BRATISLAVA. Nový manažér Chelsea Enzo Maresca povedal, že kluby z anglickej Premier League musia predávať hráčov z akadémie kvôli finančným pravidlám ligy o zisku a udržateľnosti.

Londýnsky klub predal za posledných pár rokov množstvo hráčov, ktorí prešli jej akadémiou, pričom najnovšie je s odchodom spájaný záložník Conor Gallagher, ktorý je blízko k podpisu zmluvy v španielskom Atleticu Madrid.

Gallagher, ktorý je v Chelsea od svojich ôsmich rokov, má zmluvu do roku 2025, po ktorej by však mohol klub opustiť zadarmo.

Keďže predaj hráča vychovaného v akadémii môže byť v účtovníctve klubu označený ako čistý zisk, niektoré kluby Premier League sa pozerajú na domácich hráčov ako na zdroj príjmov, ktorý im pomôže obmedziť straty.

"Nie je to problémy iba Chelsea, je to problém pravidiel Premier League," povedal Maresca pred predsezónnym priateľským zápasom s Realom Madrid v Severnej Karolíne.

"Také sú pravidlá. Pre všetky kluby je v tejto chvíli takmer povinné, že sú nútené predávať hráčov z akadémie kvôli pravidlám. Netýka sa to len nás, ale všetkých klubov."

Chelsea bude 18. augusta v úvodnom 1. kole anglickej ligy hostiť úradujúceho majstra Manchester City.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Nový tréner Chelsea kritizuje Premier League. Kluby musia predávať odchovancov, hovorí