Lekári zistili podrobnosti Salovej smrti. V čase pádu lietadla bol v hlbokom bezvedomí

Emiliano Sala.
Emiliano Sala. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. mar 2022 o 12:08

Argentínsky futbalista tragicky zahynul pred troma rokmi pri páde lietadla.

BOURNEMOUTH. Argentínsky futbalista Emiliano Sala bol v hlbokom bezvedomí po otrave výfukovými plynmi, keď jeho lietadlo tragicky havarovalo nad Lamanšským prielivom.

Za príčinu jeho smrti však lekári určili zranenie hlavy a hrudníka. Nešťastie sa stalo v januári 2019, keď Argentínčan smeroval z Nantes do nového pôsobiska vo Walese - tímu Cardiff City. Dvadsaťosemročný útočník mal prestúpiť do waleského klubu za rekordných 17 miliónov eur.

Súkromné lietadlo PA-46 Malibu viedol pilot David Ibbotson, ktorý nemal príslušné oprávnenie lietať v noci. Stroj so Salom na palube sa zrútil do mora a telo pilota nikdy nenašli.

Podľa patológa Basila Purduea premohla Salu ťažká otrava v dôsledku nahromadenia oxidu uhoľnatého v kabíne zapríčineného chybným výfukovým systémom stroja.

Za zavinenie smrteľnej nehody odsúdili prevádzkovateľa lietadla Davida Hendersona, nepodmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov dostal vlani v novembri.

Podnikateľ totiž zabezpečoval lety, pilotov a údržbu strojov napriek tomu, že nebol legálne registrovaným prevádzkovateľom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Lekári zistili podrobnosti Salovej smrti. V čase pádu lietadla bol v hlbokom bezvedomí