Van der Sar bol náhle prevezený do nemocnice pre krvácanie do mozgu

Bývalý brankár Ajaxu či Manchestru United Edwin van der Sar.
Bývalý brankár Ajaxu či Manchestru United Edwin van der Sar. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. júl 2023 o 19:35

Jeho stav je stabilizovaný.

AMSTERDAM. Bývalého futbalového brankára Edwina van der Sara hospitalizovali v nemocnici v Splite na jednotke intenzívnej starostlivosti s krvácaním do mozgu. Informoval o tom jeho bývalý klub Ajax Amsterdam.

Van der Sar bol podľa informácií holandskej verejnoprávnej televízie NOS na dovolenke v Chorvátsku, keď sa náhle zhoršil jeho zdravotný stav.

Do nemocnice ho previezli vrtuľníkom. "Edwin mal krvácanie do mozgu. Je v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný. Všetci v Ajaxe prajeme Edwinovi skoré uzdravenie. Myslíme na teba," napísal Ajax na Twitteri.

Päťdesiatdvaročný Holanďan pôsobil po konci aktívnej hráčskej kariéry v štruktúrach Ajaxu, od roku 2012 bol člen predstavenstva a riaditeľ marketingu. Od roku 2016 zastával v klube funkciu generálneho riaditeľa.

"Po takmer 11 rokoch v predstavenstve som vyčerpaný. Nie je to dobrý pocit, keď musím urobiť bezprostredné rozhodnutie o budúcnosti tohto úžasného klubu. Rozhodol som sa teraz skončiť," uviedol vo vyhlásení v máji tohto roka.

Počas kariéry pôsobil okrem Ajaxu aj v Juventuse a v rokoch 2005 až 2011 obliekal dres Manchestru United. S "červenými diablami" získal štyri tituly a druhýkrát v kariére zodvihol nad hlavu "ušatú" trofej v sezóne 2007/2008.

Prvý triumf v Lige majstrov slávil v sezóne 1994/95 s Ajaxom. Za národný tím odohral 130 duelov, viackrát obliekol dres "Oranjes" iba Wesley Sneijder (134).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Van der Sar bol náhle prevezený do nemocnice pre krvácanie do mozgu