Meno Maldini sa zapísalo do histórie Talianska, tretia generácia obliekla reprezentačný dres

Daniel Maldini.
Daniel Maldini. (Autor: REUTERS)
REUTERS, SITA|15. okt 2024 o 10:48 (aktualizované 15. okt 2024 o 11:39)

Daniel Maldini nastúpil v zápase Ligy národov proti Izraelu.

BRATISLAVA. Vo futbalovej histórii sa môžeme stretnúť hneď s niekoľkými prípadmi, keď v reprezentačnom drese niektorej z krajín nastúpili predstavitelia troch generácií.

Do tejto kategórie patrí i slovenská dynastia Weissovcov, unikátnejšie o to viac, že všetkých troch spája rovnaké krstné meno Vladimír.

Od pondelka sa takýmto niečím môže pochváliť aj Taliansko a špeciálne rodina Maldiniovcov, aj keď bez spoločného krstného mena.

Talian Paolo Maldini, legenda futbalu, videl svojho syna Daniela debutovať za "Azzurri" počas víťazstva 4:1 nad Izraelom, čím sa stali prvou rodinou s tromi generáciami, ktoré hrali za taliansku reprezentáciu.

Bývalý obranca AC Miláno odohral 126 zápasov za Taliansko, zatiaľ čo Cesare Maldini, Danielov starý otec, hral svoj posledný zápas za reprezentáciu pred 61 rokmi.

Paolo Maldini sledoval zápas Ligy národov v Udine, kde videl svojho syna prísť na ihrisko ako náhradníka v 74. minúte.

„Som šťastný, že moji rodičia prišli, porozprávame sa, keď prídem domov,“ povedal po zápase 23-ročný útočník Monzy Daniel Maldini.

„Bol to silný, pozitívny pocit. Som veľmi šťastný, že som si zahral a že zápas dopadol dobre. Dúfam, že prinesiem nejakú kvalitu, aj keď jej je tu už príliš veľa, snažím sa pomôcť, ako len môžem.“

Taliansko, ktoré vedie svoju skupinu s 10 bodmi zo štyroch zápasov, vycestuje budúci mesiac na pôdu Belgicka a následne bude hostiť Francúzsko.

Okrem Weissovcov a Maldiniovcov sa podobným trojgeneračným kúskom môžu pochváliť napríklad Islanďania Gudjohnsenovci či holandskí Kluivertovci, hoci v ich prípade to bolo špecifické tým, že Kenneth Kluivert, otec slávneho Patricka a dedko súčasného hráča Bournemourthu Justina, nastúpil za niekdajšiu holandskú kolóniu Surinam, kým Patrick s Justinom už reprezentovali Holandsko.

Tabuľka skupiny 2 v A-divízii Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Meno Maldini sa zapísalo do histórie Talianska, tretia generácia obliekla reprezentačný dres