La Remontada sa nekonala. Tréner vychválil 15-ročného rekordéra: Vo všetkom je výnimočný

Levente Bösze a Máté Tuboly.
Levente Bösze a Máté Tuboly. (Autor: TASR)
Matej Hank|2. aug 2024 o 07:25

Dunajskú Stredu už najbližšie čaká veľké derby o Žitný ostrov.

DUNAJSKÁ STREDA. Keď strelil Zira FK úvodný gól odvety 2. predkola Konferenčnej ligy, bolo na 99 percent o všetkom rozhodnuté.

Ak chcela Dunajská Streda postúpiť, musela sa minimálne päťkrát presadiť. Uvedomovali si to aj fanúšikovia, ktorí od polovice prvého polčasu ostali ticho. Na štadióne bolo počuť aj zvuk mávnutia vlajky čiarového rozhodcu.

Fanúšikovia sa ozvali len vtedy, ak rozhodca zapískal proti domácim. Štvoricu arbitrov z Macedónska pozoroval neslávne známy Nór Terje Hauge, ktorý v minulosti pískal finále Ligy majstrov, MS či ME vo futbale.

Preslávil ho však moment z roku 2006, keď v zápase Chelsea proti Barcelone vylúčil hráča anglického klubu, za čo schytal niekoľko vyhrážok smrťou.

Dunajskostredská la Remontada?

Aj keď DAC strelil vyrovnávajúci gól, v druhom polčase prišla ďalšia rana pre domácich - vylúčenie Romarica Yapiho a pokutový kop hostí, ktorý rozhodol o konečnom výsledku 2:1 pre azerbajdžanský tím.

"Zo súpera sme urobili Real Madrid. Ale neboli oveľa lepší, ako ukazuje výsledok," zhodnotil po zápase navrátilec Ladislav Almási.

VIDEO: Zostrih zápasu DAC Dunajská Streda - Zira FK

Vicemajster uplynulej sezóny si ale na dobrý výsledok veril. Pred zápasom hovoril o pojme "dunajskostredská la Remontada".

V preklade zo španielčiny to znamená návrat a použilo sa to po pamätnej výhre Barcelony 6:1 s PSG v Lige majstrov. Španielsky klub, rovnako ako DAC, inkasoval vonku prehru 0:4.

"Súper bol lepší v oboch zápasoch, lepšie dokázal kontrolovať rozhodujúce detaily a jeho hráči boli rýchlejší. Nám nezostáva nič iné, len pokračovať v tvrdej práci, aby sme dosiahli túto úroveň," povedal po zápase tréner Xisco Muňoz.

Bolí to

Dunajskej Strede sa v Európe už druhý rok nedarí. Minulú sezónu vypadla v 1. predkole Konferenčnej ligy s FC Dila Gori.

"Netreba sa opúšťať, už s tým nič neurobíme. Bolí nás to, no treba ísť ďalej," povedal po zápase Milan Dimun.

Zlomový moment podľa neho nastal, keď už v úvode nestrelili gól. Potom prišiel problém s presingom a následne domáci inkasovali.

Ladislav Almási (Dunajská Streda), brankár Tiago Silva (Zira) a Matej Trusa (Dunajská Streda) reagujú po strelení gólu na 1:1 počas odvetného zápasu 2. predkola Konferenčnej ligy.
Ladislav Almási (Dunajská Streda), brankár Tiago Silva (Zira) a Matej Trusa (Dunajská Streda) reagujú po strelení gólu na 1:1 počas odvetného zápasu 2. predkola Konferenčnej ligy. (Autor: TASR)

"Vrátili sme sa do zápasu vyrovnávajúcim gólom. V šatni sme si vraveli, že dáme do toho všetko, no prišla tá nešťastná červená karta a penalta. Už to bolo ťažké dohrať," dodal.

Problém s presingom však v kabíne nie je jediný. Klub nezačal dobre ani Niké ligu, keď na trávniku Košíc remizoval 2:2.

"Pol roka sme dreli na tento dvojzápas, keď sme boli hlbšie v tabuľke. A takto sme vypadli," doplnil.

15-ročný rekordér

"Vo všetkom je výnimočný. Ukázal, že túži po tom, aby hral za A-tím Dunajskej Stredy," začal hovoriť Muňoz o veľkom talente akadémie DAC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»La Remontada sa nekonala. Tréner vychválil 15-ročného rekordéra: Vo všetkom je výnimočný