Ronaldo si prevezme špeciálne ocenenie, UEFA odmení jeho výkony v Lige majstrov

Cristiano Ronaldo v drese Realu Madrid.
Cristiano Ronaldo v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. aug 2024 o 15:57

Portugalský kanonier získal v tejto prestížnej klubovej súťaži päť trofejí.

NYON. Portugalsky útočník Cristiano Ronaldo prevezme vo štvrtok počas žrebovania hlavnej fázy Ligy majstrov špeciálne ocenenie od Európskej futbalovej únie (UEFA).

Prezident UEFA Aleksander Čeferin mu odovzdá cenu za jeho rekordné výkony v elitnej pohárovej súťaži.

Ronaldo drží rekord v Lige majstrov, keď strelil dokopy 140 gólov v 183 zápasoch za Manchester United, Real Madrid a Juventus Turín.

Bol najlepší strelec v siedmich sezónach, pričom v ročníku 2013/2014 nastrieľal rekordných 17 gólov. Je tiež jediný hráč, ktorý skóroval v troch finálových dueloch.

Tridsaťdeväťročný kanonier získal v tejto prestížnej klubovej súťaži päť trofejí - raz s Manchestrom United a štyrikrát s Realom.

"Cristiano Ronaldo je jednou z najžiarivejších hviezd v súhvezdí Ligy majstrov. Zdá sa, že jeho mimoriadne úspechy v strieľaní gólov v súťaži obstoja v skúške časom a pre budúce generácie predstavujú pozoruhodnú výzvu, ktorú musia prekonať

Jeho trvalá dokonalosť na najvyššej úrovni je dôkazom jeho neúnavnej snahy o tímové aj individuálne úspechy.

Počas viac ako dvoch desaťročí sa neustále vyvíjal a zdokonaľoval svoju hru, pričom si zachoval mladistvú vášeň pre strieľanie a oslavu gólov.

Jeho profesionalita, pracovná morálka, oddanosť a schopnosť zažiariť na tej najveľkolepejšej scéne sú vlastnosti, ktoré by sa mali futbalisti po celom svete snažiť napodobňovať," uviedol Čeferin podľa DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldo si prevezme špeciálne ocenenie, UEFA odmení jeho výkony v Lige majstrov