Urazený Ronaldo svojvoľne upustil ihrisko: Vybavím to zajtra, reagoval tréner

Pavol Spál|20. okt 2022 o 09:10

Napodobnil Weissa juniora. Cristiano Ronaldo nezniesol, že ho tréner nechal na lavičke.

BRATISLAVA. V tej chvíli bolo jasné, že už šancu nedostane. Ťažko to znášal, Cristiano Ronaldo reagoval emotívne a natruc opustil striedačku.

Futbalisti Manchester United v rámci 12. kola Premier League zdolali Tottenham 2:0. Najväčšia hviezda domácich sa však netešila. Skôr naopak.

V 88. minúte sa Cristiano Ronaldo s vedomím, že nebude povolaný z lavičky náhradníkov, vydal do šatne.

Nečakal, aby spoluhráčom zablahoželal k dôležitému víťazstvu, nepodieľal sa na ich radosti, aspoň nie verejne. 

Dokonca sa objavili náznaky, že možno opustil štadión skôr.

VIDEO: Cristiano Ronaldo odchádza zo zápasu Manchester United - Tottenham

Na záberoch bolo vidieť, ako Ronaldo kráča popri postrannej čiare a pozerá sa cez plece, zatiaľ čo hra za ním pokračuje.

Potom si vyzliekol tréningové tričko s dlhými rukávmi a odišiel do tunela. Ignoroval aj fanúšikov, ktorí mu podávali z tribúny ruky.

Incident vzal lesk pôsobivému víťazstvu United, pričom tréner Erik Ten Hag vyhlásil, že sa tým bude zaoberať vo štvrtok.

Najlepší zápas, ale bez Ronalda

"Nevenujem tomu pozornosť," tvrdil tréner Manchestru. Holanďan chcel incident bagatelizovať, ale prezradil, že s Ronaldom pred jeho odchodom nehovoril.

"Bol tam, videl som ho, ale nehovoril som s ním. Budem to riešiť zajtra, nie dnes. Oslavujeme toto víťazstvo a teraz sa musíme zotaviť a v sobotu nás čaká ďalší veľký zápas s Chelsea. Premier League, taká vzrušujúca," povedal tréner pre Amazon Prime.

Ronaldo prežíva v novej sezóne zlé obdobie. Nový tréner s ním príliš neráta. Slávny Portugalčan v Premier League iba dvakrát nastúpil v základnej zostave. Dal jediný gól.

"Bol to najlepší zápas Manchester United pod vedením Erika ten Haga. Nepochybne. Vlastne najlepší za dlhší čas. A bez Ronalda," tvrdil denník Daily Mail.

Ronaldovo gesto nezostalo bez povšimnutia a komentátori Sky Sports vyjadrili svoj názor na to, čo sa stalo. "Jediné, o čom budú po tomto zápase hovoriť, je Cristiano Ronaldo."

Správne rozhodnutie trénera

K reakcii Ronalda sa vyjadril legendárny anglický útočník Alan Shearer:

"Chápem jeho frustráciu, že sa nedostal na ihrisko. Ak sa však na to pozriete z väčšej perspektívy, jeho tím dnes podal naozaj dobrý výkon a tréner musel urobiť veľké rozhodnutie, keď ho nechal mimo hry."

"Ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie, pretože tréner urobili všetko správne," povedal Shearer pre Amazon Prime.

"Je to ťažká situácia, pretože hovoríme o najlepšom hráčovi na svete, možno najlepšom hráčovi, akého sme kedy videli, takže z tohto pohľadu je pod tlakom. Ale pre manažéra je to ťažké."

Niečo podobné spravil pred štyrmi rokmi Slovák Vladimír Weiss mladší. V zápase Ligy národov v Česku svojvoľne opustil striedačku desať minút pred koncom zápasu.

Následne vyhlásil, že pod trénerom Pavlom Hapalom už reprezentovať nebude.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Urazený Ronaldo svojvoľne upustil ihrisko: Vybavím to zajtra, reagoval tréner