Ronaldov návrat sa blíži. Solskjaer verí, že napodobní legendu United

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: manchesterunited/ instagram)
TASR, SITA|10. sep 2021 o 15:25 (aktualizované 10. sep 2021 o 16:12)

Nastúpiť by mal už proti Newcastle.

MANCHESTER. Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo absolvuje premiéru po návrate do Manchestru United v sobotňajšom zápase anglickej Premier League proti Newcastlu United.

Duel však pravdepodobne začne na lavičke náhradníkov. 

"Určite nastúpi v istom momente zápasu. Všetci sme šťastní, že ho tu máme. Vieme, čo dosiahol počas kariéry a túži po ďalších úspechoch. Má disciplínu špičkového profesionála, o čom svedčí aj to, že na tréningy prichádza o 45 minút skôr. 

Verím, že jeho pôsobenie v našom tíme bude mať pozitívny vplyv nielen na výsledky mužstva, ale aj na profesionalitu najmä mladých hráčov," povedal tréner Ole Gunar Solskjaer na adresu Cristiana Ronalda.

Hlavný tréner uviedol, že Portugalčan je pripravený hrať, keďže absolvoval predsezónnu prípravu s Juventusom Turín a odohral septembrový zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta proti Írsku.

Ronaldo v ňom strelil 110. a 111. reprezentačný gól a stal sa svetovým rekordérom. V závere zápasu otočil výsledok z 0:1 na 2:1 pre domácich a osamostatnil sa na čele historického rebríčka od Iránca Aliho Daeiho.

Solskjaer očakáva, že Ronaldo bude hrať na najvyššej úrovni až do svojich 40 rokov, podobne ako legenda United Ryan Giggs. Informovala agentúra AP.

Manchester United je po troch kolách Premier League v tabuľke na treťom mieste so 7 bodmi, Newcastle je až sedemnásty s jedným bodom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldov návrat sa blíži. Solskjaer verí, že napodobní legendu United