Posledný stret velikánov futbalu? Z prípravného zápasu spravili šou

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.
Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|19. jan 2023 o 23:45

Diváci v Rijáde jasali pri výkone Ronalda s Messim.

RIJÁD, BRATISLAVA. The Last Dance alebo po slovensky Posledný tanec. Názov, ktorý použil legendárny basketbalový kouč Chicaga Bulls Phil Jackson.

Nazval tak poslednú sezónu jedného z najlepších tímov, aký kedy NBA zažila. Franšíza Jordana, Pippena a Rodmana sa po nej skončila.

Toto prirovnanie dnes patrilo možno poslednému vzájomnému zápasu dvoch futbalových velikánov a najlepších hráčov posledných rokov.

V prípravnom zápase sa stretol tím zložený z hviezd saudskoarabských klubov Al-Hilal a Al-Nassr, ktorý nastúpil proti francúzskemu majstrovi Parížu St. Germain.

„Ronaldo a Messi sa stretávajú pravdepodobne poslednýkrát v kariére,” vyhlásili pred výkopom komentátori zahraničnej televízie BeinSports.

„Posledná kapitola, posledný spoločný tanec,” dodali.

Fanúšikovia si zvolili Messiho

Pred zápasom sa dokonca objavila informácia, že jeden fanúšik si zakúpil špeciálny lístok v hodnote 2,6 milióna dolárov.

Táto vsupenka zahŕňala stretnutie s najväčší hviezdami na trávniku priamo v ich šatni.

VIDEO: Zostrihy zápasu hviezd Al-Nassr a Al-Hilal proti PSG

Počas zápasu mala televízia v spodnej časti obrazovky neustále pustené štatistiky zo vzájomných zápasov Ronalda s Messim. 

Čo sa v nich písalo? Obaja proti sebe v kariére odohrali 36 zápasov, Argentínčan v nich skóroval 22-krát a Portugalčan 21-krát.

Messi sa v šestnástich prípadoch tešil z víťazstva nad mužstvom Ronalda, zatiaľ čo druhý menovaný vyhral jedenásťkrát. V deviatich dueloch sa zrodila remíza.

Súčasťou grafiky bolo aj hlasovanie divákov, ktorí si z tejto dvojice mali vybrať svojho favorita. Messi ju vyhral so 70 percentami všetkých hlasov.

Pred začiatkom zápasu sa Ronaldo v tuneli zvítal s bývalými spoluhráčmi z Realu Madrid Sergiom Ramosom a Keylorom Navasom. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Posledný stret velikánov futbalu? Z prípravného zápasu spravili šou