Veľký zážitok Vlhovej. Na Old Trafford videla hetrik Ronalda

Cristiano Ronaldo sa teší po strelenom góle.
Cristiano Ronaldo sa teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. apr 2022 o 13:48

Nevzdávame sa, budeme bojovať do konca, napísal Ronaldo.

MANCHESTER. Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo hetrikom zariadil triumf Manchestru United 3:2 nad Norwichom v súboji 33. kola Premier League a udržal ním svoj tím v hre o štvrtú priečku tabuľky, ktorá zaručuje účasť v skupinovej časti Ligy majstrov v nasledujúcej sezóne.

Hráči United sú po sobote na 5. priečke a na štvrtý Tottenham Hotspur strácajú už len tri body, Tottenham totiž doma podľahol Brightonu 0:1.

Vlhová: Úžasné, že som to mohla vidieť

A trojgólové galapredstavenie portugalského futbalistu naživo sledovala na štadióne Old Trafford aj elitná slovenská lyžiarka Petra Vlhová.

"Úžasné, že som mohla naživo vidieť hattrick jedného z najlepších futbalistov histórie," napísala 26-ročná Liptáčka na sociálny sieťach a pripojila aj video zo 76. minúty spomenutého duelu, v ktorej CR7 zásahom z priameho kopu spečatil hetrik.

Na zápase bola Vlhová s priateľom Michalom, čo zdokumentovala aj v uvedenom videu.

Cristiano Ronaldo poslal United do dvojgólového vedenia zásahmi v 7. a 32. minúte, ale húževnatí hostia v závere prvého polčasu skorigovali a v úvode druhého vyrovnal na 2:2 fínsky legionár Teemu Pukki.

Rozuzlenie prišlo v spomenutej 76. minúte, v ktorej skúsený Ronaldo skompletizoval svoj jubilejný 50. hetrik na klubovej úrovni a šesťdesiaty v kariére.

Ronaldo: Nevzdávame sa

"Veľmi sa teším z víťazstva, ktoré nás v Premier League dostalo späť na víťaznú vlnu. Ako som však hovoril už skôr, individuálne úspechy majú zmysel iba vtedy, ak pomôžu tímu.

A môj 60. hetrik bol o to dôležitejší, že sme jeho zásluhou získali tri body. Dobrá práca a príkladné nasadenie od každého.

Nevzdávame sa, budeme bojovať do konca!" napísal na instagrame portugalský futbalista pri fotografii zo svojho tretieho gólu v sobotňajšom zápase.

V aktuálnom ročníku skóroval už 15-krát a len Mohamed Salah (20) z Liverpool FC a Heung-Min Son (17) z Tottenhamu Hotspur majú na svojom konte viac presných zásahov v aktuálnej edícii Premier League.

Boj o pohárovú Európu je zamotaný

Situácia v Premier League je v súvislosti s bojom o pohárovú Európu mimoriadne zamotaná.

Na čele hodnotenia figuruje Manchester City (74) jeden bod pred FC Liverpool, tretí je Chelsea FC s mankom dvanástich bodov na lídra.

Hráči Chelsea majú v tabuľke náskok piatich bodov pred štvrtým Tottenhamom, majú však dve stretnutia k dobru.

Manchester United je síce piaty a na štvrtý Tottenham stráca len tri body, no rovnaký bodový zisk (54) má na svojom konte aj londýnsky Arsenal, ktorý v porovnaní s United odohral o jeden zápas menej.

Bez šance na Ligu majstrov ešte nie je ani siedmy West Ham United s 51 bodmi a ani ôsmy Wolerhampton so 49 bodmi.

Šesť tímov z Anglicka v Lige majstrov?

Z najvyššej anglickej futbalovej súťaže sa do skupinovej časti Ligy majstrov kvalifikujú tímy na prvom až štvrtom mieste konečnej tabuľky, klub z piatej pozície sa v nasledujúcom ročníku predstaví v Európskej lige a šieste družstvo v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy.

V tomto smere však ešte môžu nastať posuny, keďže právo štartu v Lige majstrov získajú aj víťaz súťaže v tejto sezóne a aj víťaz Európskej ligy.

V oboch prípadoch sú v hre aj anglické tímy (Manchester City, Liverpool FC resp. West Ham United) a stať sa môže teoreticky aj to, že Anglicko bude v Lige majstrov zastupovať až šesť klubov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Veľký zážitok Vlhovej. Na Old Trafford videla hetrik Ronalda