Ronaldo je údajne blízko k podpisu novej zmluvy, má byť aj ambasádor

Cristiano Ronaldo na MS vo futbale 2022.
Cristiano Ronaldo na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. dec 2022 o 16:55

Naposledy hral za Manchester United.

BRATISLAVA. Cristiano Ronaldo by mal v blízkej budúcnosti podpísať zmluvu do roku 2030 s klubom FC Al-Nassr zo Saudskej Arábie.

Ako informuje španielsky denník Marca, tridsaťsedemročný rodák z Funchalu na Madeire by mal do leta 2025 v tomto tíme pôsobiť ako hráč.

A ďalších päť rokov by mal v krajine byť ako jej ambasádor pri snahe o zisk práva organizovať MS 2030 po boku Egypta a Grécka.

CR7 doteraz pôsobil v Manchestri United, ale v druhej polovici novembra s organizáciou z Old Traffordu ukončil spoluprácu po vzájomnej dohode.

Odišiel krátko po tom, ako poskytol rozhovor britskému novinárovi Piersovi Morganovi a v ňom kritizoval niektorých predstaviteľov klubu a nešetril ani holandského trénera Erika ten Haga či zopár spoluhráčov.

Na adresu klubu Portugalčan poznamenal, že po odchode legendárneho kouča Sira Alexa Fergusona, ktorý bol pre Ronalda ako druhý otec, sa Manchester United nikde neposunul. Podotkol, že sa cítil "zradený" klubom.

V novom pôsobisku by mal skúsený portugalský futbalista zarábať približne 200 miliónov eur za každú sezónu na pozícii hráča. Podľa denníka Marca by sa táto suma mala zvýšiť, keď sa CR7 presunie na post ambasádora.

Tím FC Al-Nassr skončil tretí v minulej sezóne najvyššej domácej súťaže, v aktuálnom ročníku je po neúplnom 9. kole lídrom o skóre pred Al-Šababom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ronaldo je údajne blízko k podpisu novej zmluvy, má byť aj ambasádor