Wolverhampton naďalej posiluje, do tímu prichádza skúsený obranca

Craig Dawson.
Craig Dawson. (Autor: Twitter Fabrizio Romano)
SITA|22. jan 2023 o 15:17

Do kádra Wolves už prišli Mario Lemina, Pablo Sarabia a Matheus Cunha.

BRATISLAVA. Anglický futbalový klub Wolverhampton Wanderers získal do svojho kádra obrancu Craiga Dawsona z konkurenčného West Hamu United, za príchod 32-ročného beka zaplatil odstupné 3,3 milióna libier (cca 3,76 milióna eur).

Ide už o štvrté nové meno v kádra Wolves, predtým do klubu prišli už Mario Lemina, Pablo Sarabia a Matheus Cunha.

Wolverhampton je v tabuľke Premier League až sedemnásty, úlohou nového kouča Julena Lopeteguiho je posun nahor v hodnotení prestížnej súťaže.

Dawson je rodák z Rochdale a má bohaté skúsenosti z Premier League. V najvyššej anglickej futbalovej súťaži ich zbieral vo West Bromwichi Albion, Watforde a zatiaľ naposledy v spomenutom West Hame. Na svojom konte má už 246 štartov v PL.

Keďže Wolverhamtpon ešte nestihol novú posilu zaregistrovať, Dawson v nedeľu nenastúpil za Wanderers v ligovom súboji proti Manchestru City. Informuje o tom eb BBC.com.

Craig Dawson vo West Hame najprv hosťoval v sezóne 2020/2021, od leta 2021 bol trvalou súčasťou organizácie "kladivárov".

Za United nastúpil na 87 duelov a strelil v nich päť gólov. Vlani sa podieľal na postupe klubu do semifinále Európskej ligy, pričom v osemfinále West Hame vyradil španielsky FC Sevilla na lavičke práve s Lopeteguim.

Práve v dvoch osemfinálových dueloch si ho španielsky kouč všimol a teraz si ho vyžiadal do svojho kádra.

Anglický klub musí v kabíne uvoľniť miesto pre nové posily, preto útočník Fabio Silva zamieri na hosťovanie do holandského tímu PSV Eindhoven, prvú časť sezóny strávil na hosťovaní v belgickom Anderlechte Brusel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Wolverhampton naďalej posiluje, do tímu prichádza skúsený obranca