Napäté vzťahy s trénerom vyvrcholili. Courtois končí v reprezentácii Belgicka

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois (Autor: TASR/AP)
TASR|23. aug 2024 o 08:44

Spor sa začal v júni minulého roku.

MADRID. Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois oznámil, že nebude hrať za národný tím pod vedením súčasného trénera Domenica Tedesca.

Tridsaťdvaročný hráč Realu Madrid má spor s talianskym koučom od júna 2023, pre ktorý chýbal aj v nominácii Belgicka na tohtoročné EURO.

"Cítim sa poctený, že som mal tú česť nosiť národný dres a ani v najkrajších snoch som si nepredstavoval, že to urobím viac ako stokrát.

Žiaľ, po udalostiach s trénerom Tedescom a po dlhom uvažovaní som sa rozhodol, že sa do národného tímu pod jeho vedením nevrátim," uviedol Courtois, ktorý má na konte 102 štartov za Belgicko.

Napäté vzťahy odštartovali po tom, čom vlani v júni pri neúčasti zraneného Kevina De Bruyneho nosil namiesto Courtoisa kapitánsku pásku útočník Romelu Lukaku.

"V tejto záležitosti prijímam svoj podiel zodpovednosti. Pri pohľade do budúcnosti by však moja dôvera k nemu neprispela k udržaniu potrebnej pozitívnej atmosféry.

Je mi ľúto, že som možno sklamal niektorých fanúšikov, ale som presvedčený, že toto je najlepší postup pre Belgicko. Uzatvára sa tým diskusia a tím sa môže sústrediť na plnenie svojich cieľov. Ďakujem za neochvejnú podporu a pochopenie," citovala Courtoisa agentúra Reuters.

Belgičanom pod vedením Tedesca nevyšiel európsky šampionát v Nemecku. Začali ho nečakanou prehrou proti Slovensku (0:1) a po postupe zo skupiny stroskotali hneď v osemfinále na Francúzoch (0:1). Ešte pred ME podpísal Tedesco predĺženie svojej zmluvy do konca júla 2026.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Napäté vzťahy s trénerom vyvrcholili. Courtois končí v reprezentácii Belgicka