Talentovaný mladík sa sťahuje z Manchestru, klub už má náhradu

Cole Palmer (vpravo) sa teší z gólu.
Cole Palmer (vpravo) sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. sep 2023 o 12:25

Páči sa mu vízia majiteľov klubu.

LONDÝN. Anglický futbalový reprezentant do 21 rokov Cole Palmer prestúpil z Manchestru City do konkurenčného Chelsea FC.

Londýnsky klub za ofenzívneho stredopoliara zaplatil úradujúcemu majstrovi Premier League čiastku 40 miliónov libier, informovala AFP.

Palmer podpísal s Chelsea sedemročný kontrakt. Debut v jej drese môže zaznamenať už v sobotňajšom domácom zápase proti Nottinghamu Forest.

"Prišiel som do Chelsea, pretože sa mi páči projekt a vízia majiteľov klubu. Chcem predviesť môj talent a pomôcť k dosahovaniu úspechov," uviedol Palmer.

Citizens už však majú za neho náhradu. Za portugalského stredopoliara Matheusa Nunesa zaplatili Wolverhamptonu Wanderers sumu 53 miliónov libier.

Matheus Nunes (vpravo) v súboji s Brunom Fernandesom.
Matheus Nunes (vpravo) v súboji s Brunom Fernandesom. (Autor: TASR/AP)

O jeho angažovanie sa usilovali už dlhšie. Wolves minulý týždeň zamietli ponuku manchesterského klubu, dvadsaťpäťročný Portugalčan však následne odmietol trénovať s tímom a snažil sa vynútiť si prestup.

So City podpísal päťročný kontrakt a na novom pôsobisku by mal byť náhradou za Ilkaya Gündogana, ktorý v lete odišiel do Barcelony.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Talentovaný mladík sa sťahuje z Manchestru, klub už má náhradu