Bol ženatý so slovenskou modelkou. Majstrovi sveta zavraždili dvoch príbuzných

Christian Karembeu
Christian Karembeu (Autor: SITA/PA via AP)
SITA|28. máj 2024 o 12:25

Exmanžel slovenskej modelky Adriany Sklenaříkovej tvrdí, že oboch ostreľovači trafili do hlavy.

PARÍŽ. Niekdajší francúzsky futbalista Christian Karembeu priznal, že počas nepokojov na Novej Kaledónii prišli o život jeho dvaja príbuzní.

V rozhovore pre francúzske rádio Europe 1 bývalý stredopoliar Realu Madrid povedal, že oboch ostreľovači trafili do hlavy.

„Stratil som členov rodiny, preto som mlčal. Pretože mám hlavu v smútku,“ vyhlásil exmanžel slovenskej modelky Adriany Sklenaříkovej.

Na otázku, či ide o atentáty, Karembeu odpovedal: „Nechcel som, pretože to slovo je silné, ale je pravda, že áno, je to atentát a dúfame, že tieto vraždy budú vyšetrené.“

Nepokoje v zámorskom území vypukli 13. mája, keď parlament v Paríži diskutoval o novele ústavy, ktorá by upravila zoznamy voličov na Novej Kaledónii.

Odporcovia opatrenia sa obávajú, že bude prínosom pre profrancúzskych politikov na súostroví a ešte viac marginalizuje pôvodných obyvateľov Kanakov, ktorí kedysi trpeli prísnou segregačnou politikou a rozšírenou diskrimináciou. V dôsledku násilia zomrelo dovedna sedem ľudí.

Karembeu, ktorý je Kanak, vyrastal na ostrove Lifou v Novej Kaledónii. V tínedžerskom veku sa presťahoval do Francúzska, kde naštartoval profesionálnu kariéru.

Počas nej dvakrát vyhral Ligu majstrov s Realom Madrid a v drese francúzskej reprezentácie oslavoval triumf na svetovom šampionáte v roku 1998 aj na majstrovstvách Európy o dva roky neskôr.

Nová Kaledónia sa stala francúzskou v roku 1853 za cisára Napoleona III., Napoleonovho synovca a dediča. Po druhej svetovej vojne sa stalo zámorským územím, pričom v roku 1957 bolo všetkým Kanakom udelené francúzske občianstvo.

Prastarí rodičia Karembeua boli v roku 1931 prepravení z ostrovov loďou do Paríža, kde boli vystavení ako „kanibali“.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bol ženatý so slovenskou modelkou. Majstrovi sveta zavraždili dvoch príbuzných