Chorvátsko
Chorvátsko
EURO 2024
19.06.2024, Skupina B
2 - 2
0:1
Albánsko
Albánsko

Albánsko vstalo z popola. Po ťažkom druhom polčase vyrovnalo v závere a okradlo favorita

Qazim Laci oslavuje gól.
Fotogaléria (131)
Qazim Laci oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. jún 2024 o 16:56

Futbalisti Chorvátska dnes remizovali s Albánskom v zápase skupiny B na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina B

Chorvátsko - Albánsko 2:2 (0:1)

Góly: 74. Kramarič, 76. Gjasula (vl.) - 11. Laci, 90+4. Gjasula

Rozhodovali: Letexier - Mugnier, Rahmouni (všetci Fr.)

ŽK: Ivušič (mimo ihr.) - Hysaj, Daku, Gjasula

Diváci: 46.784

Chorvátsko: Livakovič - Juranovič, Šutalo, Gvardiol, Perišič (84. Sosa) - Modrič, Brozovič (46. Mario Pašalič), Kovačič - Majer (46. Sučič), Petkovič (69. Budimir), Kramarič (84. Baturina)

Albánsko: Strakoša - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asilani, Ramadani (85. Hoxha), Laci (73. Gjasula) - Asani (64. Seferi), Manaj (85. Daku), Bajrami

HAMBURG. Futbalisti Chorvátska dnes remizovali s Albánskom v zápase skupiny B na EURO 2024 (ME vo futbale) 2:2.

Na štadióne v Hamburgu viedli Albánci po prvom polčase 1:0, keď sa v 11. minúte presadil Qazim Laci.

Fotogaléria zo zápasu Chorvátsko - Albánsko na EURO 2024 (skupina B)

V druhom dejstve Chorváti otočili skóre dvomi presnými zásahmi v rozmedzí od 74. do 76. minúty, keď sa presadil Andrej Kramarič a Klaus Gjasula si nešťastne strelil vlastný gól.

Ten istý hráč však v piatej minúte nadstaveného času rozhodol o konečnej remíze. Pre oba tímy to boli prvé body na šampionáte.

Chorváti uzavrú účinkovanie v základnej skupine zápasom proti Taliansku, ktorý je na programe v pondelok 24. júna o 21.00 h v Lipsku. Albánci nastúpia v rovnakom čase v Düsseldorfe proti Španielsku.

Tabuľka skupiny B na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Chorvátsko - Albánsko na EURO 2024

I. polčas

Favorizovaní Chorváti si chceli po prehre 0:3 so Španielskom napraviť chuť, no výkonom v prvom polčase príliš nenadchli.

V úvode mali náznaky ofenzívnych akcií, no od 11. minúty prehrávali. Šutalov nevydarený odkop vyústil do centra Asaniho, ktorý hlavou usmernil do brány Laci - 0:1.

O štyri minúty neskôr mohol Bajrami pridať druhý gól svojho tímu, ale prízemnou strelou tesne minul bránu.

Albánci sa prezentovali organizovanou hrou, viackrát sa dostali do nádejných ofenzívnych akcií, no hrozili aj Chorváti.

Majer našiel centrom v 26. minúte Petkoviča, ktorý sa tiesnený dostal k hlavičke, no loptu poslal nad bránu.

Po polhodine hry sa po chybe "šachovnicových" dostal do veľkej šance Asani, ale brankár Livakovič zmaril jeho strelu zblízka.

Zahanbiť sa nedal ani brankár Albáncov Strakoša, ktorý v 36. minúte zmaril priamy kop Modriča. Zaujímavé dianie prvého polčasu uzavrel zákrok Livakoviča po nebezpečnej hlavičke Manaja.

II. polčas

Chorváti zareagovali na nevýrazný prvý polčas dvomi striedaniami a nový hráč na ihrisku Sučič päť minút po zmene strán neuspel v sľubnej šanci proti Strakošovi.

Chorváti boli v druhom dejstve aktívnejší, snažili sa o streľbu a v 74. minúte vyrovnali, keď Kramarič strelou z voleja v šestnástke prekonal Strakošu - 1:1.

Nerozhodný stav vydržal iba dve minúty, keďže akcia Budimira so Sučičom, ktorý zakončil z predbránkového priestoru, sa po odraze lopty od albánskeho hráča Gjasulu skončila jeho vlastným gólom - 2:1.

V 88. minúte mohol Modrič pridať gólovú poistku, no jeho strela k pravej žrdi tesne minula bránu.

V piatej minúte nadstaveného času Albánci využili viacero zaváhaní v defenzíve súpera. Po prihrávke do šestnástky sa k strele dostal nepokrytý Gjasula a vyrovnal na 2:2.

Šancu rozhodnúť o chorvátskom víťazstve krátko na to nevyužil Kovačič, ktorého strelu zmaril Strakoša.

Hlasy po zápase

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Bol to náročný zápas, s dvomi úplne odlišnými polčasmi. Množstvo energie sme investovali, aby sme otočili na 2:1 a potom sme v nadstavenom čase inkasovali. Bolo ťažké dostať gól v záverečnej minúte. Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý, druhý oveľa lepší, čo nám dodáva sebavedomie pred duelom s Talianmi. Víťazstvo nad nimi by nám prinieslo postup. Stále sme v hre, mali by sme sa na záverečný zápas v skupine dobre pripraviť a vydať všetky svoje sily, aby sme uspeli."

Andrej Kramarič, autor prvého gólu Chorvátska: "Budeme veriť až do konca. Vydáme zo seba to najlepšie, rovnako ako tomu bolo v tomto stretnutí. Žiaľ, nedokázali sme zvíťaziť, no veríme, že proti Taliansku bude mať trochu viac šťastia."

Sylvinho, tréner Albánska: "Som veľmi spokojný s výkonom tímu, myslím si, že výsledok je zaslúžený. Hrali sme so srdcom. Bojovali sme s celým srdcom a presne to charakterizuje tento národ. Sme mladý národný tím, iba druhýkrát hráme na európskom šampionáte. Musíme si vychutnať každý jeden moment a z ME si zobrať lekcie. Toto je zápas, na ktorý budem spomínať celý život."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Albánsko vstalo z popola. Po ťažkom druhom polčase vyrovnalo v závere a okradlo favorita