Chelsea postupne získava sebadôveru, od Konferenčnej ligy ju delí posledný krok

Radosť futbalistov Chelsea
Radosť futbalistov Chelsea (Autor: TASR/AP)
TASR|23. aug 2024 o 12:42

Londýnčania si doma poradili so Ženevou.

BRATISLAVA. Futbalisti londýnskej Chelsea si po ligovej prehre s Manchestrom City (0:2) napravili chuť a úspešne vykročili do pohárovej Európy.

Vo štvrtkovom zápase Konferenčnej ligy zdolali Servette Ženeva 2:0, čím sa priblížili k postupu do hlavnej fázy.

Chelsea potvrdila pozíciu favorita až v druhom polčase, keď zlomila odpor organizovanej defenzívy súpera. Ženeva sa v prvom polčase prezentovala odvážnou hrou a súperovi veľa nedovolila (0:0).

Krátko po zmene strán však brankár Servette Jeremy Frick fauloval v šestnástke a Christopher Nkunku z penalty otvoril skóre. Hostia ani v po inkasovanom góle neupustili zo svojej hry, no ofenzívne sa nedokázali presadiť.

Naopak, gól Noniho Maduekeho zo 70. minúty znamenal víťazstvo Chelsea 2:0. V pozícii kapitána Chelsea sa premiérovo predstavil 22-ročný ekvádorský stredopoliar Moises Caicedo.

"Bolo pre mňa vzrušujúce a veľmi významné mať kapitánsku pásku v tomto úžasnom klube. Som na to veľmi hrdý. Ako tím sme hrali veľmi dobre. Dôležité je, že sme zvíťazili," konštatoval Caicedo pre klubový web.

V základnej zostave Chelsea nastúpil ukrajinský útočník Mychajlo Mudryk, pre ktorého to bol prvý súťažný duel pod trénerom Enzom Marescom.

"Odkedy prišiel do klubu, zažil niekoľko dobrých chvíľ a potom aj zlé. Keď má loptu, tak neviete, čo sa stane. Keď sa stane dôslednejším a jeho hra bude konzistentná, bude mimoriadne nebezpečný. Pokúsime sa mu pomôcť. Chyby, ktoré občas robí, nie sú o kvalite alebo technike, ale o tom, aké riešenie situácie zvolí," konštatoval Maresca.

Tradične ambiciózna Chelsea sa v sezóne 2023/2024 nepredstavila v pohárovej Európe, preto sa chce v prebiehajúcom ročníku predviesť v čo najlepšom svetle. K postupu do hlavnej fázy KL potrebuje uspieť v odvete na ihrisku Ženevy.

"Získavame sebadôveru. Dôležitá je pre nás aj podpora fanúšikov, ktorí sú pri nás v každom zápase. Tak to má byť," konštatoval Caicedo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Chelsea postupne získava sebadôveru, od Konferenčnej ligy ju delí posledný krok