Chelsea získala mladíka z Brazílie, prvú letnú posilu hlási aj Everton

Na snímke sú futbalisti FC Chelsea.
Na snímke sú futbalisti FC Chelsea. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jún 2024 o 23:50

Estevao Willian sa pripojí k tímu budúce leto.

LONDÝN. FC Chelsea sa dohodol na príchode Brazílčana Estevaa Williana. Sedemnásťročný krídelník sa ma k tímu pripojiť na budúce leto.

Estevao je odchovanec brazílskeho Palmeirasu. V prebiehajúcej sezóne tamojšej Serie A odohral desať zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie.

"Tento sedemnásťročný mladík si už v Južnej Amerike vybudoval reputáciu jedného z najzaujímavejších talentov. Vďaka šikovnému driblingu a elektrizujúcemu tempu spôsobuje obrancom množstvo problémov," uviedol klub.

Novú posilu hlási aj FC Everton. Klub z modrej časti Liverpoolu angažoval Tima Iroegbunama z Aston Villy. Dvadsaťročný stredopoliar sa stal prvou letnou posilou tímu, podpísal s ním trojročný kontrakt.

"Veľmi sa teším, pretože Everton je úžasný klub. Som rád, že sa môžem pripojiť k tímu," uviedol Iroegbunam. Z príchodu mladíka sa teší aj tréner Sean Dyche.

"Sme radi, že sme pridali Tima k možnostiam v strede poľa. Je to mladý hráč, ktorý sa stále učí a rozvíja, no očividne má množstvo kvalít, ktoré v tejto oblasti ihriska potrebujeme," citovala Dychea agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea získala mladíka z Brazílie, prvú letnú posilu hlási aj Everton