Plzeň má všetko vo svojich rukách. Víťazstvom proti Sparte urobila dôležitý krok k titulu

Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek.
Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek. (Autor: facebook/FC Viktoria Plzeň)
SITA|9. máj 2022 o 11:50

Dve kolá pred koncom má Viktoria Plzeň náskok dvoch bodov pred obhajcom titulu - Slaviou Praha.

BRATISLAVA. Futbalisti Viktorie Plzeň triumfovali v nedeľňajšom dueli 3. kola nadstavbovej časti o titul v českej Fortuna lige 2021/2022 nad hráčmi pražskej Sparty rozdielom triedy 3:0.

Keďže v nedeľu nezaváhal ani najväčší konkurent "Viktoriánov" v boji o titul, pražská Slavia, Plzeň má dve kolá pred koncom na 1. mieste naďalej 2-bodový náskok.

Tretia Sparta, v ktorej drese nastúpil slovenský obranca Dávid Hancko a od 38. min hral aj Lukáš Haraslín, pôsobila v Plzni odovzdane a bez energie.

Plzenskí hráči dali v prvom dejstve tri góly a v druhom polčase si zápas poctivo kontrolovali.

"Urobili sme dôležitý krok k tomu, aby sme stále hrali o titul. Čakajú nás dva nesmierne dôležité a ťažké zápasy. Pokiaľ budeme hrať ako dnes, zodpovedne a poctivo, tak o ňom môžeme premýšľať," vyhlásil podľa klubového webu tréner domácich Michal Bílek.

Na majstrovské oslavy a šiesty ligový titul v ére samostatnosti ešte musí Plzeň zvládnuť záverečné dva zápasy, ktoré odohrá na trávniku Hradca Králové a doma s Ostravou.

Slaviu Praha čakajú ešte stretnutia v Ostrave a domáce mestské derby so Spartou.

"Nechcem hovoriť tak, že titul je už blízko. Počas celej sezóny ideme od zápasu k zápasu. Teraz nás čaká Hradec Králové a sústredíme sa len naň. Žijeme si svoj sen.

Je tu skvelá partia, naozaj ťaháme za jeden povraz a všetkým by som nám titul veľmi prial. Už to, čo sme dokázali doteraz, je neuveriteľné," poznamenal obranca Plzne Milan Havel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Plzeň má všetko vo svojich rukách. Víťazstvom proti Sparte urobila dôležitý krok k titulu